Zvezdan Terzić
Alo!/Marko Metlaš
Zvezdan Terzić

Alo!/Marko Metlaš

Zvezdan Terzić, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Terzić će sumirati utiske o uspešnoj sezoni njegovog kluba, koji će najverovatnije postati novi šampion države.

Najpre je direktor Zvezde govorio o najbolnijoj tački kluba - dugovima.

- Dug Crvene zvezde je između 26 i 29 miliona. Svakog meseca imamo određene prihode i rashode. Imali smo 53 miliona ranije, prepolovili smo ga i mislim da se više dug neće povećavati. Teško je da ćemo biti na nuli, moramo da obezbeđujemo novac za tekuća poslovanja, da bi pravili sportske rezultate, važno je da ne trošimo više nego što zarađujemo. Da bi Zvezda došla na nulu potrebna nam je jedna Liga šampiona - rekao je Terzić. 

Pored toga, čelnik crveno-belih sa "Marakane" može da bude zadovoljan učinjenim na evropskoj sceni, gde se Zvezda posle 10 godina najpre plasirala u Ligu Evrope, a potom i obezbedila eliminacionu fazu.

Zvezdan Terzić

Alo!/Marko Metlaš

Zvezdan Terzić, Foto: Alo!/Marko Metlaš

- Ovo je najveći uspeh, najuspešnija sezona od Barija do danas. Blizu smo šampionske titule, igrali smo Ligu Evrope, ostvarili plasman u nokaut fazu... Ostvarili smo i fenomenalne finansijske rezultate i ono što je najvažnije, najveći kapital, doveli smo kvalitetne ljude koji danas rade u Crvenoj zvezdi - rekao je Terzić.

Aktuelna tema u poslednje vreme jeste opcija ostanka iliti odlaska trenera Vladana Milojevića, koji je ostvario jedan od najvećih uspeha u novijoj istoriji crveno-belih.

- Treba da se desi čudo, pa da Milojević ode iz Zvezde. Jedini razlog zašto nije potpisao ugovor u januaru jeste to da je želeo prvo da osvoji šampionsku titulu. Tada mi je rekao: "Terza, šta znači sada ako potpišem ugovor na dve godine, a ne osovjim titulu? Onda moram da odem, nema potrebe da radim ovde". On je doveden da osvoji titulu, kao i da skroji tim za Ligu šampiona. Tek kasnije ćemo pričati o njegovom eventualnom odlasku, sada imamo preča posla, važna za klub.

Zvezdan Terzić

Alo!/Marko Metlaš

Zvezdan Terzić, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Pošto je titula već obgrljena jednom rukom, navijače najtrofejnijeg srpskog kluba će svakako zanimati kakvi su planovi Zvezde ovog leta kada su u pitanju pojačanja i formiranje tima za pohod ka Ligi šampiona.

- Imamo veliko iskustvo iz prošle sezone, pojačaćemo se, imaćemo bolji tim nego prošle sezone. Dug put je do Lige šampiona, imamo dobar koeficijent zahvaljujući ovoj sezoni. Bićemo povlašćeni u drugom krugu kvalifikacija. Igraćemo hrabro i nadam se najboljem. Nadam se da uđemo u Ligu šampiona, a onda da ponovimo uspeh od ove sezone i zaigramo eliminacionu fazu Lige Evrope. Mislim da možemo to da ponovimo. Pokazali smo da možemo da igramo sa jakim rivalima.

Terzić je otkrio i ko je najskuplji igrač Crvene zvezde na tržištu.

- Definitivno Nemanja Radonjić. Zimus smo dobili ponudu od Štutgarta od šest miliona evra koju smo odbili. On ima veliki potencijal, ali nećemo još da ga prodajemo. Trenutno nijedan naš igrač nije na prodaju dok se ne završe kvalifikacije za Ligu šampiona. Što se stranaca tiče, Donaldu i Le Taleku ističe ugovor, razgovaraćemo sa njima i videćemo šta je najbolje i za klub i za njih. No, ako oni odu, tražićemo još tri stranca i to po na poziciji štopera, "desetke" i krila.

Zvezdan Terzić

Alo!/Marko Metlaš

Zvezdan Terzić, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Zanimljiv komentar dao je Terzić na pitanje kada bi morao da dovede nekog igrača Partizana u Zvezdu, koji bi to fudbaler bio?

- Nema Partizan trenutno nijednog igrača koji bi mogao da odgovori zahtevima Zvezde, možda samo Danilo Pantić koji će jednog dana napraviti veliku karijeru. Osim njega, ne vidim ko bi mogao to još da učini - kao iz topa je odgovorio čelnik kluba iz Ljutice Bogdana.

Kada je u pitanju dovođenje Bjekovića za potpredsednika u Fudbalski savez Srbije, Terzić je rekao da je to pravi potez.

- Pametan potez rukovodstva Fudbalskog saveza Srbije. Bjeković ima dobar CV, ima znanje, može da pomogne mnogo u sportskom sektoru pred Svetsko prvenstvo. Izbor Bjekovića je definitivno pravo rešenje - ponovio je Terzić.

O ostalim temama o kojima je Zvezdan Terzić govorio u našoj redakciji, možete čitati u narednim brojevima "Alo!" novina.

Komentari (1)

5 NDH IGRAČA IDOLI TUĐMANOVIH NARIKAČA

19.04.2018 19:26

NEMA JAKE ZVEZDE BEZ VEOMA MOĆNOG TERZE !!! TERZO ZGAZI IH SVE !!!