Zvezdan Terzić
FK Crvena zvezda/Facebook
Zvezdan Terzić

FK Crvena zvezda/Facebook

Zvezdan Terzić, Foto: FK Crvena zvezda/Facebook

Da li bi Zvezda trebalo da prihvati poziv ako ga dobije?

 

- U kontaktu smo sa ljudima iz UEFA i Evropske klupske asocijacije, pratimo situaciju. Sačekaćemo da vidimo da li je ova odluka uopšte primenjiva s obzirom na to da su fudbalski savezi Engleske, Francuske, Nemačke, Španije i Italije protiv formiranja Superlige. Tu se otvara mnogo pitanja sada. Sačekaćemo konačan stav UEFA po ovom pitanju, koja se takođe protivi formiranju Superlige. Danas počinje kongres UEFA, videćemo kakve će odluke biti donešene po ovom pitanju i kakvo alternativno rešenje ima UEFA. Tek posle toga možemo kao klub da kažemo nešto konkretnije - rekao je Terzić u klupskom saopštenju dostavljenom medijima.

Zvezdin čelnik ističe da je protiv osnivanja Superlige i navodi da će se Crvena zvezda kao klub boriti protiv njenog osnivanja.

- Generalno sam protiv osnivanja Superlige Evrope i kao klub ćemo se boriti protiv formiranja, jer je ta liga zamišljena da bogati klubovi postanu još bogatiji, a svi ostali još siromašniji. Produbljuje se ionako prevelik postojeći jaz među klubovima. Sport gubi svoju suštinu, gubi fer-plej. Crvena zvezda je bivši prvak Evrope i zbog postojećih finansijskih razlika već je platila veliki ceh u poslednjih 25 godina. Ovo će biti katastrofa za ceo evropski fudbal: sistem koji ne daje šansu svima, amerikanizacija sporta, narušava se evropski model sporta, narušava se fudbalska piramida, 12 klubova na jednoj strani protiv stotine hiljada drugih, nema mehanizma solidarnosti prema ostalim klubovima i ligama - zaključuje Terzić.

Komentari (1)

Sumadinac

19.04.2021 10:17

Onog momenta ako se osnuje Super Liga publika bi trebala sve te utakmice da Bojkotuje sta je sa drugim klubovima .Fudbal se igra radi publike a ne radi mocnic kapitalista. Ako se ovo dopusti Bitokrate će onda uništiti sav Sport.