Zvezdan Terzić
Printscreen
Zvezdan Terzić

Printscreen

Zvezdan Terzić, Foto: Printscreen

Najtrofejniji srpski klub je počeo pripreme za narednu sezonu. Tim povodom oglasio se i Zvezdan Terzić. Generalni direktor Crvene zvezde  rekao je da će biti smanjenja plata usled krize izazvane pandemijom koronavirusa. Terzić je rekao kako će Boaći ili Pavkov otići, ili obojica, a govorio je i o drugim temama.

- Trener Dejan Stanković ne računa na Kanjasa i tražimo način da sporazumno raskinemo ugovor. Sa Prijovićem ne razgovaramo, imamo četiri napadača. O štoperima ne razmišljamo, ponosni smo na odbranu. Imamo četiri vrhunska centarhalfa", rekao je Terzić. "Naš cilj je šampionska titula, nikada u istoriji Crvene zvezde nismo osvojili četiri u nizu titule. Ovo će biti velika šansa da uđemo u istoriju", dodao je generalni direktor Zvezde.

O smanjenju plata Terzić je rekao:

"Povod je svetska ekonomska kriza, pandemija koronavirusa. Ništa neće biti kao što je bilo, rekao sam da će kriza ostaviti posledice na fudbal. Od januara meseca smo imali minimalne prihode, a rashodi su ostali isti. Šta ako tržište u Evropi stane? Od čega da živimo. Šta ako budemo igrali bez publike? Moramo da računamo na manje prihode. Moramo se prilagoditi situaciji, ne možemo da trošimo više nego što zarađujemo. Za ovih šest godina, osim što smo osvojili četiri titule i igrali LŠ i LE, Zvezda je za vreme mog mandata u ogromnom finansijskom plusu. Pratimo, radimo odgovorno. Biće bolnih rezova, već smo smanjili plate za 20 odsto, na čelu sa mnom, u ova tri meseca smo igračima smanjili za 50 odsto. Sigurno da će biti smanjen igrački kadar i da će biti smanjenja plata. Igrači moraju da shvate da to nije ničiji hir, već kako bi klub opstao. Očekujemo da igrači to prihvate kao realnost jer je to rade svi klubovi Zvezde".

O knjigovodstvenom dugu Terzić je kazao:

"Umoran sam od toga da pričam u kakvom sam stanju zatekao klub 2014.i neću da pričam. Hoću samo da kažem da je Zvezda za ovih šest godina ostvarila ogromnu dobit i sjajno finansijski posluje."

Govorio je Terzić i o porazu u poslednjem Večitom derbiju.

"Svesni smo da pobeda u derbiju znači mnogo našim navijačima. Naravno da ne prija poraz od Partizana, kao što ne prija ni poraz Liverpula od Mančester Sitija (0:4). Pa ako je taj poraz bacio senku na šampionsku titulu Liverpula, onda možemo da kažemo da je i na nas poraz iz Kupa", rekao je Terzić, uz dozu ironije.

On je podsetio da je Zvezda prvenstvo završila sa 14 bodova više od Partizana, ali i došla do četvrtog trofeja prvaka u poslednjih šest godina, koliko je u klubu.

"Ako se titula osvoji na tako dominantan način... Ove četiri titule nisu osvojene na ivici i u mrtvoj trci, nego sa skoro 100 bodova razlike. To je rezultat kvalitetnog rada Crvene zvezde. Svako slično pitanje može da se smatra zlonamerno i baca senku na rezultate. Ovi uspesi biće upisani zlatnim slovima u klupskoj istoriji".

PROČITAJTE JOŠ:

 

Komentari (1)

šane

11.07.2020 14:11

on ,, hvali,, klub a zapravo hvali i preporucuje sebe! beda i jad, nek se zanosi....