Nikola Krstović
Foto: FK Crvena zvezda
Nikola Krstović

Foto: FK Crvena zvezda

Nikola Krstović, Foto: Foto: FK Crvena zvezda

Iako je doveden na Marakanu kao najtalentovaniji fudbaler Crne Gore, snažni momak iz Golubovaca nije do sada uspeo da se izbori za ozbiljniji status. Pre svega zbog jake konkurencije.

Crvena zvezda se i tokom mandata Dejana Stankovića nije previše oslanjala na kvalitete Nikole Krstovića. Prvih šest meseci prošle godine proveo je na pozajmici u redovima Grafičara. Vratio se na Marakanu, ali je ostao u debeloj senci Dijega Falčinelija, pa čak i Pavkova i Boaćija. Skupio je 196 minuta na osam zvaničnih utakmica i postigao dva gola.

Teško je očekivati da će Krstović i u bližoj budućnosti postati važan šraf u napadačkim sistema Dejana Stankovića. Tim pre što je Dijego Falčineli aposlutno nedodirljiv, neko ko je pokazao ozbiljan kvalitet u domaćim i evropskim mečevima. Kada se tome doda i prisustvo Pavkova, kao i težnja kluba za afirmaciju bisera poput Marka Lazetića...

Miloš Degenek

FK Crvena zvezda

Miloš Degenek, Foto: FK Crvena zvezda

Cena je simbolična, obzirom da je Krstović označen kao jedan od bisera kluba. Ali sa druge strane veliko je pitanje da li na Marakani imaju prostora i mogućnosti da ukažu poverenje Krstoviću u kontinuitetu.

Talentovani Crnogorac je plaćen Zeti 300.000 evra, pa bi Crvena zvezda samo povratila uložena sredstva. Ali dobila bi mogućnost da oslobodi prostor i potencijalno angažuje još jednog napadača.

Od 2019. godine Krstović je za Crvenu zvezdu odigrao 11 prvenstvnih mečeva i postigao jedan gol. Precizan je bio i u Kupu Srbije, kada je na asistenciju Radulovića, postigao pobedonosni pogodak.

Bonus video: 

PROČITAJTE JOŠ: