Zlatan Ibrahimović
AP/Antonio Calanni
Zlatan Ibrahimović, Foto: AP/Antonio Calanni

Milan zahvaljujući Zlatanu drži lidersku poziciju u Seriji A, a nedavno je stiglo još jedno priznanje. Naime, po 12. put izabran je za najboljeg fudbalera u Švedskoj što nikako nije iznenađenje obzirom kakav fudbal pruža poslednjih meseci.

Jedan od onih koji je čestitao Ibrahimoviću na nagradi je i njegov bivši klub Malme, njegov prvi klub u profesionalnoj karijeri, a koja će biti i više nego impresivna nastupima za Ajaks, Juventus, Inter, Barselonu, Milan, PSŽ, Mančester junajed, LA Galaksi.

"Ma taj čovek ne zaslužuje ništa od Malmea, pa ni čestitku na društvenoj mreži", napisao je jedan od navijača na Tviteru.

"Morate li objavljivati ovakve gluposti? Ne znam zašto bi spominjali Zlatana", dodao je još jedan navijač tog prvoligaša.

Navijači mu zameraju što je prošle godine ušao u upravljački deo Hamarbija, velikog rivala njegovog Malmea. Kada je početkom oktobra prošle godine stigao u rodni Malme, otvorio je svoj spomenik od 500 kilograma, ali nije prošlo dugo do trenutka kad je - vandalizovan.

Robin Olsen, golman koji je branio za Malme, javno je istupio protiv Zlatana:

"Zlatan je nedostojan mog kluba!"

U raspravu se uključio i Niklas Karlnen, klupski direktor.

"Kad je Zlatan u pitanju, mi smo konkurenti na fudbalskom terenu. Ima suvlasništvo sa jednim od naših konkurenata. Znali smo da će biti reakcija".

Na pitanje da li je klub planirao da obriše post u kom čestita Zlatanu, a ispod kojeg su stotine negativnih komentara prema napadaču Milana, on je odgovorio:

"Ne!".

Uprkos tolikim golovima koje je postigao u karijeri, čini se da će se jedan "autogol" večno pamtiti.

PROČITAJTE JOŠ: