Dušan Tadić
EPA/Julien Warnand
Liga šampiona

AP/EPA

Liga šampiona, Foto: AP/EPA

Održan je žreb Lige šampiona za parove četvrtfinala u kojem posle dugo vremena možemo da vidimo čak četiri kluba iz Premijer lige (Liverpul, Junajted, Siti i Totenhem).

U drugo kolo nok aut faze osim timova sa Ostrva plasirali su se i Ajaks, Barselona, Juventus i Porto.

Osminu finala obeležilo je nekoliko iznenađenja, pošto je Mančester junajted nakon poraza u prvom meču izbacio PSŽ, dok je najveća senzacija Ajaks, savladao šampiona iz prethodne tri sezone Real Madrid.

Pročitajte još:

Roma je posle produžetaka u drugom meču ispala od Porta, Liverpul je u Minhenu pobedio Bajern i prošao dalje, Totenhem je sa dve pobede izbacio Borusiju Dortmund, Mančester Siti je razvalio Šalke ukupnim rezultatom 10:2, Barselona je nakon remija u prvom meču prošla Olimpik Lion, dok je Juventus napravio veliki podvig i savladao Atletiko Madrid 3:0 i prošao iako je u prvom susretu izgubio rezultatom 2:0.

Parovi četvrtfinala:

Ajaks Amsterdam - Juventus

Liverpul - Porto

Totenhem - Mančester Siti

Mančester junajted - Barselona

Žreb za četvrtfinale Lige šampiona odredili su Đorđo Marketi i Žulio Cezar, osvajač ovog takmičenja iz 2010. sa Interom.

U prvom polufinalu sastaće se bolji iz dvomeča Ajaks i Juventus protiv pobednika duela Totenhema i Mančester Sitija, dok će se u drugom sastati bolji iz dvomeča Liverpul i Porto protiv boljeg iz meča Mančester junajted - Barselona.