Dušan Tadić
EPA-EFE/OLAF KRAAK
Dušan Tadić

EPA-EFE/OLAF KRAAK

Dušan Tadić, Foto: EPA-EFE/OLAF KRAAK

Fudbalski portal "Goal" stavio je reprezentativca Srbije Dušana Tadića na 22. mesto najboljih igrača sveta.

PROČITAJTE JOŠ:

"Goal" je za Tadića napisao da je za manje od godinu dana nakon odlaska iz Sautemptona, "razbio" Real Madrid na delove na "Santjago Bernabeuu" u meču za koji ga je prestižni francuski Ekip (L'Equipe) ocenio sa maksimalnom desetkom.

"Srbin je imao izuzetnu sezonu. Postigao je 38 golova u svim takmičenjima za Ajaks koji je osvojio duplu krunu u Holandiji i stigao do polufinala Lige šampiona. Ovaj 30-godišnjak je stvorio najviše šansi u takmičenju od svih igrača – 37", dodaje Goal.

Tako su iza Tadića ostali mnogi fudbaleri, a jedan on njih je i Luis Suarez, dok su ispred Srbina - Hari Kejn, Pjer-Emerik Obamejang, Antoan Grizman i Džejson Sančo.

Virdžil Van Dajk

EPA-EFE/PETER POWELL

Virdžil Van Dajk, Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Najbolji fudbaler na svetu po rangiranju portala "Goal" je štoper Liverpula Virdžil van Dajk, koji je ispred Lionela Mesija, Mohameda Salaha i Kristijana Ronalda.

"Mnogi su tvrdili da je Liverpul preplatio kada je za Van Dajka dao 87,5 miliona evra Sautemptonu u januaru 2018. On se transformisao u najboljeg štopera na svetu. Nijedan igrač nije uspeo da predribla Van Dajka cele sezone, a način na koji je zaustavio Hjeong-min Sona i Harija Kejna u finalu LŠ je dokaz da je zaslužen pobednik Goal 50".

BONUS VIDEO

Aleksandar Lutovac: Ostvario sam dečački san, možemo još mnogo da postignemo