Njukasl
AP/Michael Regan
Njukasl

AP/Michael Regan

Njukasl, Foto: AP/Michael Regan

U prvom nedeljnom meču 30. kola Premijer lige Njukasl je savladao Šefild junajted 3:0. Fudbaleri Njukasla upisali su desetu pobedu u sezoni savladavši u meču 30. kol Šefild junejded rezultatom 3:0.

Nije bilo golova u prvom poluvremenu, da bi drugo krenulo daleko eksplozivnije u svakom smislu. Pet minuta po povratku na teren Igan je dobio drugi žuti karton pa su gosti ostali sa igračem manje na terenu.

Praktično iz sledeće prave akcije Njukasl u 55. minutu dolazi do vođstva golom Alena Sent-Maksima koji je postigao lep gol nakon nespretnog kiksa Stivensa.

Već u 69. minutu bilo je 2:0. Ovoga puta strelac je bio Met Riči. Riči je izvukao loptu sa oko 20 metara od gola, odbrana nije reagovala kako treba. Golman Din Henderson nije prikazao ni izbliza dobru partiju kao protiv aston Vile.

Konačan rezultat postavljen je u 70. minutu. Ovoga puta strelac je bio Džoeliton. Amiron je krenuo u solo prodor, a skupo plaćeni Brazilac postiže drugi gol u sezoni. On je, treba napomenuti, bio zaslužan i za oba žuta kartona koja je dobio Igan.

Metu Ričiju ovo su bili i prvi gol i prva asistencija u sezoni. Za Šefild je debitovao Rišairo Živković, bivša velika nada Ajaksa koji je u Premijer ligu stigao iz druge kineske lige u kojoj je prethodne sezone postigao 15 goilova za Čangčun Jatai.

Njukasl je ovom pobedom napravio skok od dva mesta na tabeli i sada je 12. sa 38 bodova. Šefild junajted ostajje sedmi sa 44 boda.

U narednom kolu Njukasl će ugostiti Aston Vilu, a Šefild gostuje Mančester junajtedu.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

PROČITAJTE JOŠ:

 

 

Tagovi