Crvena zvezda Hofenhajm
Alo: Marko Metlaš
Crvena zvezda Hofenhajm

Alo: Marko Metlaš

Crvena zvezda Hofenhajm, Foto: Alo: Marko Metlaš

Hofenhajm je ovim rezultat obezbedio prvo mesto u grupi, a time i proleće u ovom evropskom takmičenju.

- Rezultat je donekle istorijski. Svima nam je drago da smo uspeli. Prošli smo grupnu fazu sa lakoćom. Imali smo puno prilika da postignemo pogodak i danas, ipak, napravili smo procenu rizika i samouvereno osvojili grupu. U ponedeljak želimo da pokažemo defanzivnu stabilnost i protiv Augzburga - rekao je golman Oliver Bauman.

Vezista Sebastijan Rudi pohvalio je Crvenu zvezdu, a posebnu čuvara mreže crveno-belih Milana Borjana.

- Bili smo svesni da bi nam remi omogućio da osvojimo grupu. Ali želeli smo pobedu i pokušali da dođemo do nje. Na kraju ipak nismo hteli da preuzimamo veće rizike. Protivnik nam svakako nije olakšao posao, čekali su, morali smo da budemo pažljivi, golman Crvene zvezde je imao tri, četiri dobre odbrane. Učinili su nam stvari težim. Sada moramo da prenesemo pozitivno iskustvo osvajanja grupe na Bundesligu, to mora da bude naš pokretač, da konačno osvojimo i nova tri boda - rekao je on.

Trener Sebastijan Henes je takođe zadovoljan igrom koju je pružila njegova ekipa

- U prvom poluvremenu uspeli smo da sklonimo pritisak od našeg gola, nismo dozvolili nijednu veću šansu. Ali sa druge strane nismo nijednu veću uspeli ni da stvorimo. Bili smo previše neprecizni i nestrpljivi u poslednjoj trećini. Nedostajao nam je završni pas, pa smo na odmor otišli sa 0:0. U drugom poluvremenu smo bili odlučniji, igrali smo pred njihovim golom, ali to nije dovelo do uspeha kojem smo se nadali. Osvajanje grupe je bio osnovni cilj i uspeli smo da ga ispunimo - pojasnio je Henes.

Pročitajte još: