Slobodan Rajković
Blic/Marko Metlaš
Slobodan Rajković

Blic/Marko Metlaš

Slobodan Rajković, Foto: Blic/Marko Metlaš

Stara narodna izreka ovog vikenda aktuelna u Moskvi. Vedran Ćorluka je povređen, pa bi Slobodan Rajković trebalo da dobije šansu da debituje u startnih 11 Lokomotive.

Do sada, upisao je samo minut u remiju bez golova sa Zenitom koji je označio početak serije odličnih odbrambenih mečeva ekipe Marka Nikolića. Poznat po tome što ume da utegne ekipu, Nikolić je u poslednjih pet mečeva u prvenstvu Rusije primio samo jedan gol. I osvojio 11 od mogućih 15 bodova savladavši pride i CSKA.

Ali sada će biti prinuđen da menja. Kapiten Ćorluka nije u konkurenciji, a Slobodana Rajkovića javnost u Rusiji nije dočekala raširenih ruku, iako je on stigao kao slobodan igrač sa iskustvom, a za rezervnu opciju to nije mala stvar. Uostalom, nisu raširenih ruku dočekali ni Nikolića, a Rajković je percipiran kao njegova lična želja.

Nikolić je zato morao i da medijima obrazlaže zašto se odlučio za Rajkovića, koga je doveo iz italijanskog drugoligaša Peruđe.

“Ćorluka se možda i penzioniše narednog leta, a ne možemo da igramo odbranu samo sa klincima. Pride, nemate mnogo levonogih fudbalera, a u ekipi morate da imate ravnotežu levonogih i desnonogih igrača. Rajković je iskusan i sad će da igra. Trebalo mu je malo vremena da se pripremi, iako iz nekog razloga svi misle da je početnici treba da igraju čim stignu. Na kraju, Rajković nam duhom odgovora, a to mi je posebno važno. Ljudski kvaliteti. Čak i igrači koji sun a klupi moraju da legnu timu”, rekao je Nikolić.

Subota od 15 sati. Lokomotiva protiv Ufe, koja bi baš danas trebalo da potpiše ugovor sa napadačem Komnenom Andrićem, mada je jasno da on neće odmah igrati. Ali će zato, prvi put u startnih 11, u dresu Lokomotive zaigrati Slobodan Rajković.

PROČITAJTE JOŠ: