Vladan Milojević
ALO Foto: Marko Metlas
Vladan Milojević

ALO Foto: Marko Metlas

Vladan Milojević, Foto: ALO Foto: Marko Metlas

* Ova dva tima su igrala 2004. godine u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona

* Golovima Žigića, Zvezda je izvukla remi u gostima

* Crveno-beli su ubedljivo slavili u revanš meču sa 3:0

Fudbaleri Crvene zvezde večeras od 21 sat u Bernu, igraju protiv švajcarskog šampiona Jang Bojsa u okviru prve utakmice plej-ofa Lige šampiona.

Normalno je da ovakav meč izaziva veliku pažnju tamošnjih medija, pa ne čudi što su novine i portali u Švajcarskoj izdvojili veliki prostor za Crvenu zvezdu kako bi predstavili svojim čitaocima rivala Jang BOjsa. tamošnje novine i portali izdvojili veliki prostor kako bi svojim čitaocima predstavili crveno-bele.

Uvlači se komšijama - "Dinamo je najbolji u regiji, jači su i od Zvezde!"

AUTOR: index-Alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 21.08.2019. 08:35 Ožegović smatra kako nema favorita u duelu između Dinama i Rozenborga Ognjen Ožegović, Foto: FK Partizan * Ožegović je svoju fudbalsku karijeru počeo u Zvezdi * 2017. je prešao u Partizan iz Čukaričkog * Za crno-bele odigrao je 36 utakmica i postigao 12 golova Bivši fudbaler Partizana, Ognjen Ožegović je dao opširan intervju za hrvatske medije.

Zanimljiv tekst je dao u sredu ciriški list “Noe Curher Cajtung” (Neue Zurcher Zeitung), u kojem piše da je Zvezda nekada bila jedan od najvećih fudbalskih klubova u Evropi, ali se nedavno umalo ugasila.

“Mi smo Zvezda, nikoga se ne plašimo i dobri protivnici nas samo dodatno motivišu”. Ova izjava Veljka Simića poslužila je Švajcarcima kao savršen uvod u priču o najtrofejnijem srpskom klubu.

"Ovaj klub je dugo bio jedna od najboljih fudbalskih adresa u Evropi. Do 1992. godine je ovaj najveći jugoslovenski klub uspeo da se plasira čak 24 uzastopne godine u neko od evropskih takmičenja, a pritom je prezimio 22 puta. U finalu Kupa šampiona 1991. godine protiv Olimpik Marselja, crveno-beli su trijumfovali na penale, sa zvezdama poput Roberta Prosinečkog, Siniše Mihajlovića i Darka Pančeva. Međutim, sa početkom ratova u Jugoslaviji, Crvena zvezda je ubrzo dogorela" – navodi se u pomenutom listu.

Crvena Zvezda Bari

N. Paraušić

Crvena Zvezda Bari, Foto: N. Paraušić

Posle najvećeg uspeha usledio je mračniji period kluba koji je trajao dve decenije:

Ušli smo u toalet švajcarskog šampiona, a tamo smo sreli fudbalske legende koje su nas očarale njihovim mislima! (FOTO)

AUTOR: Dragutin J. Bužić za Alo! iz Berna DATUM I VREME: 20.08.2019. 22:10 Crvena zvezda sutra od 21 sat igra protiv Jang Bojsa prvu utakmicu plej-ofa Lige šampiona!

"Zvezde su emigrirale u najbolje inostrane klubove. Tokom sankcija od strane UN, klub nije mogao da se takmiči u Evropi. Posle toga, novi početak Crvene zvezde je bio težak, i to ne samo zbog toga što je izgubila petogodišnji rejting UEFA. Sumnjivi menadžeri igrača, vođe huligana i korumpirani čelnici su preuzeli klub. Novac koji je pristizao od transfera je retko završavao u klubu. Treneri i igrači su se menjali kao na traci. Nisu samo planina dugova i huliganski neredi pritiskali Zvezdu, već i neplaćene plate. Zbog kršenja finansijskog fer pleja, UEFA je klubu zatvorila vrata evropskih takmičenja 2014. godine".

Hrvat nije hteo da pređe u Junajted zbog Murinja!

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 20.08.2019. 22:56 Izabrao je još jedan bivši klub Murinja, Čelsi! Kristijan Pulišić, Foto: twitter/Squawka * Murinjo nema klub još od otkaza u Junajtedu * Pulišić je Amerikanac, hrvatskog porekla * Izabrao je Čelsi!

Tamošnji mediji vide dolazak Vladana Milojevića na mesto trenera kao trenutak preporoda evropske Crvene zvezde:

"Od tada su se Beograđani konsolidovali, barem u igračkom smislu. Od talenata, iskusnih povratnika i jeftinih stranaca, trener Milojević je oformio pravu borbenu silu. Za sigurnost je zadužen Milan Borjan. Nedavno, kanadski golman je odbranio tri penala protiv Kopenhagena i pogodio jedan. Na sredini terena je nekadašnji nemački reprezentativac Marko Marin izvor svih ideja. Nada se polaže i na napadača iz Gane, Ričmonda Boaćija."

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

Švajcarska koza za ALO! prognozirala ishod meča Jang Bojs - Crvena zvezda