Jang Bojs
EPA-EFE/DANIEL TEUSCHER
Jang Bojs

EPA-EFE/DANIEL TEUSCHER

Jang Bojs, Foto: EPA-EFE/DANIEL TEUSCHER

* Fudbaleri Crvene zvezde su posle drame eliminisali Kopenhagen i plasirali se u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona

* U reguralnom delu je bilo 1:1, Zvezda je povela golom Ričmonda Boaćija, Ndoje donosi izjednačenje u finišu prvog proluvremena

* U plej-ofu Lige šampiona ih čeka švajcarski šampion Jang Bojs

Švajcarski "Blik" posvetio je tekst dvomeču dva tima, a na samom početku se podseća da stadion Crvene zvezde ima tunel, kojim se od svlačionica stiže do travnate podloge Marakane.

Ma kakvi Real, Junajted i Barsa, ovo je najuspešniji fudbalski klub ikada, oni imaju zlatnu riznicu! (FOTO)

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 14.08.2019. 18:41 Interesantni podaci! SuperKup, Foto: twitter/StephenWanjohiK * Barselona ima 94 osvojenih trofeja * Trofej Bundeslige vredi 45 hiljada funti * Dok trofej Lige šampiona vredi svega 3.500 evra Fudbal je najbitnija sporedna stvar na svetu, a osvajanje prestižnih trofeja je cilj mnogih zvezda u nastajanju i velikih giganta kao što su Mančester, Barselona ili Real..

"Kroz taj grafitima ocrtani betonski tunel, Bojsi će morati na teren. Ali, tek kada izađu na travu, biće vruće. I zbog navijanja i zbog pirotehnike“, piše "Blik".

Dva pasusa posvećena su duelu reprezentacije Srbije i Švajcarske na Svetskom prvenstvu u Rusiji prošle godine. Oni podsećaju na golove Džake i Šaćirija koji su 'neprimereno proslavljeni', kao i na to da se u ovdašnjim medijima digla velika bura oko odluke sudije Feliksa Briha da ne konsultuje VAR i dosudi penal za Srbiju, koja je poražena 1:2.

Blik

Printscreen Sajt / https://www.b

Blik, Foto: Printscreen Sajt / https://www.b

"Blik" podseća i na to da Jang Bojsi imaju igrača poreklom sa Kosova i Metohije Miralema Sulejmanija, koji je igrao za Partizan, najvećeg rivala Crvene zvezde, što će dodatno 'začiniti atmosferu' u utorak 27. avgusta.

Naznačeno je i to da se ni Zvezda ni Kopenhagen nisu proslavili u "nedopustivoj močvari Parkena" i da je samo sreća odlučila konačnog pobednika. Ipak, izdvojen je golman Zvezde Milan Borjan kao junak i verovatno najveći adut Zvezde u predstojećem dvomeču.

Srpski šampion se karakteriše kao veoma čvrst i disciplinovan tim, predvođen odličnim, a ne tako poznatim trenerom Vladanom Milojevićem, koji nikada ne odustaje, što je najbolje naučio Red Bul Salcburg upravo u plej ofu prošle sezone.

Na kraju teksta, podseća se na najslavnije vreme crveno-belih, evropsku i svetsku titulu 1991. koju je osvojio "tim koji je bio reprezentacija velike Jugoslavije sastavljen od savršenih igrača na svim pozicijama".

PROČITAJTE JOŠ:

Sadašnji tim Zvezde, završava „Blik“, ima dve uzastopne titule šampiona Srbije i favorit je za treću.

BONUS VIDEO:

Alo! U Kopenhagenu: Samo još krtice fale na terenu “Parken” stadiona pred meč sa Crvenom zvezdom