Vojvodina - Zvezda
Marko Metlaš
Vojvodina - Zvezda

Marko Metlaš

Vojvodina - Zvezda, Foto: Marko Metlaš

Nekadašnji sudija Zdravko Jokić je, gostujući na TV Arena sport, komentarisao sporne detalje sa utakmica 15. kola Superlige Srbije. Jokić se prvo osvrnuo na duel Partizan - Proleter (1:0) i situaciju kad je štoper Partizana Svetozar Marković zakačen u kaznenom prostoru gostiju, ali tada penal nije dosuđen.

Ko je povlašćeniji kod sudija?

 

- Bilo je kontakta, ali igrač staje na tu nogu, skače, odražava se tom nogom i posle kad je skočio on je pao. Da je bio intenzitet jači... On se čak lepo odrazio, nije bio van balansa. Imamo primer i kada je Zvezda igrala, Spiridonović je bio povučen za rame, pa je napravio dva koraka i pao. Ovde je igrač ostao na nogama čvrsto, oslonio se na nogu koja je bila udarena i skočio - rekao je Jokić koji smatra da sudija Živković nije pogrešio.

Posle analize meča Partizan - Proleter, Jokić je prešao na detalje iz Novog Sada, sa derbija 15. kola Superlige između Vojvodine i Crvene zvezde (0:2). Prvo, duel Eraković - Bjeković, na ivici Zvezdinog kaznenog prostora u prvom poluvremenu, kad je Zvezdin štoper zbog prekršaja kažnjen žutim kartonom.

- Bio je prekršaj van kaznenog prostora. Žuti karton je dovoljna kazna. Kontakt je bio slabiji nego što se to činilo u prvom trenutku.

Vojvodina je u 71. minutu tražila jedanaesterac posle kontakta Erakovića i Čovića u kaznenom prostoru Vojvodine.

- Kompleksna situacija, ali obratite pažnju na noge plavog igrača (Erakovića). Napadač Vojvodine gleda levo i zamahuje nogom ka lopti koja je upućena. U momentu kontakta, plavi igrač ima obe noge na zemlji. Sudija je dobro procenio. Drugo bi bilo da je podigao nogu i sapleo igrača - istakao je Jokići rekao da nema dileme ni oko dosuđenog penala za Zvezdu, tri minuta kasnije.

PROČITAJTE JOŠ: