Vladimir Bajić
Marko Metlaš
Vladimir Bajić

Marko Metlaš

Vladimir Bajić, Foto: Marko Metlaš

Pošto legalnim putem nisu uspeli da naplate dugovanja, odlučili su se, prvi u svetu, na kolektivni štrajk glađu! Još jedan udarac srpskom fudbalu, koji je ionako pod lupom UEFA zbog brojnih malverzacija i nelegalnog poslovanja pojedinih klubova.

Situacija je dostigla tačku usijanja?

- Neverovatno je šta nam se dešava i koliko se drsko ponašaju odgovorni ljudi. Zbog toga smo se zahvalili Sindikatu „Nezavisnost“ i Mirku Poledici, koji je uz nas od prvog dana - kaže za „Alo!“ bivši golman „zebri“ Vladimir Bajić, koji je trenutno u član grčkog Levadijakosa.

Niste mogli da se pridružite drugovima?

- Boli me to i baš sam tužan. Situacija je takva. Nas nekoliko smo u Grčkoj, Kazahstanu, Litvaniji... U nezgodnom položaju su Jovančić (Zvezda) i Miletić (Partizan), koji zbog obaveza u Kupu Srbije nisu mogli da se solidarišu.

Koliki je dug prema igračima?

- Zavisi od slučaja. Recimo, od 3.000 do 30.000, 40.000, 50.000 evra! Drago mi je što su se solidarisali i bili u Čačku i fudbaleri Jagodine, koje je zadesila ista nesreća. Pridružili su se mnogi žitelji Čačka, svesni prevare koja se dogodila. Razgovarao sam sa dosta kolega i listom su nam pružili podršku da istrajemo i naplatimo zarađeni novac. Pravda je u ovom slučaju spora, ali verujem dostižna. Hoćemo pravdu, stop prevarama - zaključio je Bajić.

Pripremljena prevara

FK Borac je svesno dovodio igrače, a već je bio pripremljen da ih prevari da im ne plati. Gradski funkcioneri prevarili su fudbalere tako što su desetine miliona namenjenih FK Borac uplaćivali na račun Planinarskog društva „Omorika“ iz Bajine Bašte i tako prali novac iz budžeta.