LAZOVIĆ STAO UZ VIDIĆA Stojim iza svake Nemanjine reči, nadam se da će doći u srpski fudbal!

Ako bismo mi došli u situaciju da se odlučujemo između Vidića i ostalih, onda bi to bio znak da mi kao društvo nismo na dobrom putu

Danko Lazović
Danko Lazović, Foto: Marko Metlaš

Otvoreno pismo Nemanje Vidića u kome kritikuje Fudbalski savez Srbije (FSS) podiglo je veliku prašinu na fudbalskoj sceni i o njemu se priča poslednjih nedelju dana.

Bilo je onih koji su stali protiv njega poput Marka Pantelića, ali i onih koji su ga podržali. Njihovom "frontu" pridružio se i bivši napadač Danko Lazović koji je kazao da "u poređenju Nemanje Vidića sa svima ostalima, nema poređenja".

"Stojim iza svake Nemanjine reči u saopštenju i nadam se da će jednom doći u srpski fudbal, jer mislim da je to jedino rešenje da u ovo tranziciono vreme, kada doživljavamo krizu morala, struke, pa i finansija, da dođu takvi ljudi i povedu naš fudbal napred, nabolje", kazao je Danko Lazović u izjavi za portal "24sedam.rs"i dodao:

"Dobro sam upoznao Nemanju igrajući godinama zajedno u reprezentaciji s njim. Znam koliko je karakteran, dobar, pošten… Ako bismo mi došli u situaciju da se odlučujemo između njega i ostalih, onda bi to bio znak da mi kao društvo nismo na dobrom putu".

Bilo je i onih koji su komentarisali da bivši fudbaleri poput Nemanje Vidića i Danka Lazovića treba da se uključe i promene stanje stvari u srpskom fudbalu.

"Ja znam svoj put, siguran sam u svoju čestitost i poštenje. Ne očekujem usluge od ovih koji su sada u fudbalu, a od fudbala očekujem mnogo u životu. I tu mi, da se razumemo, nije previše važno da li će se naša reprezentacija kvalifikovati na EP ili neće", kazao je Lazović i poslao jasnu poruku:

Nemanja Vidić
Nemanja Vidić, Foto: Youtube/B92

"Mnogo mi je važnije kakav ćemo fudbal ostaviti našoj deci".

Na šta je tačno mislio?

"Da li će i oni morati da se muče ko i mi, kakve im uslove ostavljamo i što je najvažnije, kakve im vrednosti ostavljamo i ko će ih učiti šta je dobro. To mora biti naša poenta, naša misija u fudbalu. Moje je pravo da izaberem Vidića, ne libim se da to kažem i ne plašim se ničega. Svi koji imaju hrabrosti ovo će vam reći. Igrao sam za sve reprezentativne selekcije, debitovao u A selekciji još dok se ona zvala Jugoslavija. Voleo sam moju reprezentaciju i dalje je volim, ponosan sam i na prvi gol za selekciju Srbije. Mislim da mi sve to daje za pravo da kažem ono što mislim", zaključio je Lazović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Povezane vesti

 • Korisnik: Voja
  25/11/2020 - 17:16
  Vidiću Danko legende
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi