Luka Stojanović
Alo/Marko Metlaš
Luka Stojanović

Alo/Marko Metlaš

Luka Stojanović, Foto: Alo/Marko Metlaš

Odlazak Veljka Paunovića, njegovih 11 pomoćnika, Aleksandra Kataija, Nemanje Nikolića i srpskog zeta Bastijana Švajnštajgera pretio je da skrene našu pažnju sa Čikago Fajera. Ipak, klub iz MLS lige ponovo će biti u žiži jer u njemu igraju tri fudbalera koji imaju vezu sa Srbijom. Prvi je Đorđe Mihajlović (21) član prve postave „jenkija“. Otac mu je Srbin Aleks Mihajlović (majka Makedonka) nekadašnji fudbaler Vašington Diplomatsa, a kasnije uspešan trener. Ovog leta stigao je bivši slovački reprezentativac, rođeni Beograđanin, Boris Sekulić (28). Fudbalsko ime stekao je u Košicama, Slovanu, CSKA iz Sofije i Gornjiku iz Zabžea.

Prava transfer bomba je angažovanje Luke Stojanovića (26) iz Čukaričkog za 500.000 evra! Momak koji nikada u Partizanu nije dobio priliku stasavao je u B timu Sportinga iz Lisabona, Apolonu, Muskronu i Antverpenu.

Čikago ste oberučke prihvatili sa opcijom da ugovor produžite za još jednu godinu?

- Sve formalnosti oko sklapanja ugovora obavio sam u Beogradu - eksluzivno za "Alo!" kaže sin bivšeg golmana Zorana Stojanovića koji godinama uspešno radi kao trener u arapskom svetu - Čekam vizu i odmah ću se priključiti novim saigračima. Ima vremena da razmišljam o nastavku saradnje. Još ni prva godina nije počela, osim na papiru.

Presrećni Viki

Bivši reprezentativac Švajcarske i trener Bazela i SAD U17 Rafael Viki nasledio je Paunovića, a o Stojanoviću kaže: - Luka je veoma inteligentan igrač koji poseduje iskustvo stečeno u jakim ligama i evrokupovima. Ostavio je trag na Starom kontinentu, a u Čikagu očekujemo da kreira igru, šanse i postiže golove. Presrećni smo što je izabrao Čikago kao klub u kome će nastaviti karijeru.

Kakav je osećaj, ipak je MLS potpuno novo iskušenje?

- Fenomenalan! Bilo je priče da ću tokom zime napustiti Srbiju i eto imao sam sreću da se transfer realizuje. Prvi put idem van Evrope i verujem da će moj kvalitet doći do izražaja. Hvala Slobodanu Lakićeviću koji je posredovao u transferu i Čukaričkom što mi je pružio šansu da se još više afirmišem. Nadam se da sam uspeo da mu se odužim igrama i golovima, a klubi želim da ostvari zacrtane ciljeve.

Tokom jeseni Stojanović je postigao pobedonosni gol protiv Partizana, Zvezdinu mrežu zatresao je s centra „Marakane“... Bio je među najbolje ocenjenim igračima Superlige Srbije.

Kave su ambicije u Americi?

- U kontaktu sa trenerom i rukovodiocima Čikaga shvatio sam da žele trofej u doglednoj budućnosti. Ne meni je da im u tome pomognem. Ambicije nam se poklapaju. Prošle godine bili su osmi u Istočnoj Konferenciji, 17 u konačnom zbiru i siguran sam da ćemo se popraviti.

Da li je sastav ekipe nepoznanica?

- Znam da su stigla dva proverena špica. Slovenac Robert Berič iz Sent Etjena i Argentinac Aliseda iz Defansa i Husticije. Tu je Poljak Frankovski. Hraniću ih upotrebljivim loptama, a verujem da ću postići važne golove – optimista je Luka – Sekulić je kao i ja novajlija, ali uz pomoć Mihajlovića i Srba koji žive u Čikagu neće nam puno trebati da se aklimatizujemo i priviknemo na novi klub i obaveze.

 

 

 

Komentari (1)

Slustejz

02.03.2020 15:10

Srećno "mali"!