NIJE PUTOVAO NA KIPAR Stigli najnoviji rezultatu o zdravstenom stanju Kataija

Najbolji igrač Crvene zvezde je na pauzi više od dva meseca.

Aleksandar Katai (Crvena zvezda)
Aleksandar Katai (Crvena zvezda), Foto: Alo/Vladimir Marković

Konačno odlične vesti za navijače Crvene zvezde. Aleksandar Katai bi mogao da bude spreman za dvomeč protiv Milana u Ligi Evrope. Katai ponovo trenira posle dva meseca pauze izazvane lošim rezultatima krvne slike, prenosi portal Mocart Sport.

Iskusni vezista radi poslednja tri dana radim smanjenim intenzitetom. Na tom režimu ostaće i tokom priprema u Turskoj, gde će putovati sa ostatkom ekipe Dejana Stankovića, ali neće biti podvrgnut najtežim naporima, niti će igrati prijateljske utakmice. Dvomesečna terapija dala je ozbiljne rezultate. Posle duela reprezentacije Srbije i Škotske Aleksandar Katai je pored hroničnog problema sa primicačem osećao i konstantan umor.

Dijagnostifikovana je trobomcitopenija, sa kojom je već imao problema. Savetovano je apsolutno mirovanje u trajanju od tri meseca i odgovarajuća terapija kako bi rezultati krvi došli do referentnih vrednosti. Posle dva meseca mirovanja Katai se oseća mnogo bolje, rezultati hemoglobina su mnogo bolji, a nova kontrola ga čeka u februaru. Tada bi, ako sve bude u redu, Katai trebalo da dobije dozvolu za povratak na teren.
Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Povezane vesti