Crvena zvezda, pobednik Interkontinentalnog kupa 1991.
FK Crvena zvezda
Crvena zvezda, pobednik Interkontinentalnog kupa 1991.

FK Crvena zvezda

Crvena zvezda, pobednik Interkontinentalnog kupa 1991., Foto: FK Crvena zvezda

PROČITAJTE JOŠ:

Posle odluke Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) da Crvenoj zvezdi, ali i ostalim ekipama koje su osvojile Interkontinentalni kup u periodu od 1960. do 2004. godine, zvanično prizna kao titulu najboljeg na planeti.

Sve do 27. oktobra 2017. godine osvajači Interkontinentalnog kupa, pobednici utakmice između šampiona Evrope i Južne Amerike, nisu bili zvanično priznati kao klupski prvaci sveta.

Trofej prvaka sveta

FK Crvena zvezda

Trofej prvaka sveta, Foto: FK Crvena zvezda

Do sada nijedan klub u svojim vitrinama nije imao zvaničan trofej prvaka sveta, već samo sponzorski.

Pehar prvaka sveta biće izložen pred današnju prvenstvenu utakmicu sa Radom, kako bi svi oni koji žele da se slikaju sa titulom prvaka sveta mogli to i da urade. Trofej će biti postavljen na zapadnoj tribini stadiona "Rajko Mitić" na ulazu u muzej Crvene zvezde od 17 časova.

Fudbaleri Crvene zvezde na krov sveta popeli su se 1991. godine pobedom nad čileanskim Kolo Kolom 3:0 u Tokiju, sa dva gola Vladimira Jugovića i jednim Darka Pančeva.

Pogba i Zidan se sastali u Dubaiju kako bi dogovorili transfer?!

AUTOR: Alo.rs/ S.I. DATUM I VREME: 18.10.2019. 08:40 Zidan insistira na Pogbi, dok Perez preferira Eriksena. Pol Pogba, Foto: AP Photo/Rui Vieira Nakon što je celo leto pokušavao da u redove Real Madrid dovede francuskog reprezentativca Pola Pogbu, Zinedin Zidan se sada sa veznjakom Mančester Junajteda sastao u Dubaiju.

Ekipu je Tokiju tada vodio trener Vladica Popović, a igrali su: Zvonko Milojević, Duško Radinović, Ilija Najdoski, Vlade Stošić, Goran Vasilijević, Jugović, Miodrag Belodedić, Milorad Ratković, Pančev, Siniša Mihajlović i Dejan Savićević

BONUS VIDEO:

Prazan stadion u Viljnusu