Dejan Stanković
EPA/MatteoBazzi
Dejan Stanković

EPA/MatteoBazzi

Dejan Stanković, Foto: EPA/MatteoBazzi

Stanković se oglasio nakon veoma uzbudljive utakmice, gde su njegovi puleni pokazali zube italijanskom velikanu. 

- Nažalost Zvezda je eliminisana, ali ono što je najbitnije večeras je da smo dokazali da možemo da se nosimo sa ovako velikim klubom kao što je Milan. Imali smo nesrećan penal, pa poništen gol. Malo sam ljut zbog crvenog kartona. Verovali smo u poslednjih 15 minuta da možemo da preokrenemo rezultat. Ne krivim nikog, igrali smo večeras kako smo se i pripremali. Sve pohvale mojim igračima, imali smo i taktiku i hrabrost i požrtvovanje. Porasli smo kao grupa i hvala im na tome. Stavili smo tačku na evropski put i okrećemo se prvenstvu. 

Na pitanje da li mu je falio Nemanja Milunović u odbrani, Stanković se nadovezao: 

- Uvek kada neko ne igra, on fali. Igram sa momcima koji su mi na raspolaganju. Uspeli smo da zapretimo prekidima, mogu samo da budem ponosan. Dosta emocija, rada, odricanja, to je put kojim moji igrači treba da idu, a oni su to i dokazali. 

Srnić umesto Vukanovića? Svi su očekivali malo drugačiju postavku. 

- Nije bilo baš tako. Igrali smo formaciju 4-3-3. Srnić je više bio kao vezni igrač, tražio sam to od njega, da se ubacuje, jer dosta trči, ima brzinu. U drugom poluvremenu smo improvizovali, momci su bili fenomenalni i sa igračem manje. Gledam ih kao pobednike i uvek ću. 

Prokomentarisao je i ulazak Zlatana Ibrahimovića u drugom delu utakmice.  

- Ušaao je Ibra ali nisam ni gledao, više sam gledao kako da olakšam svojim momcima. Eto, to je bila jedna utakmica, jedan evropski put koji se nažalost završio. Imali smo šansu 50.50, Milan je bio favorit, ali večerašnjom utakmicom nisu dokazali da su toliko ispred nas - zaključio je Stanković. 

PROČITAJTE JOŠ: