liga šampiona
vivoazzurro.it
liga šampiona

vivoazzurro.it

liga šampiona, Foto: vivoazzurro.it

Prvim utakmicama premijerne runde kvalifikacija za Ligu šampiona, startovalo je takmičenje u najelitnijem evropskom fudbalskom rangu u sezoni 2019/2020. što će i te kako zainteresovati navijače Crvene zvezde.

Čast da otvore novi ciklus imali su fudbaleri Astane iz Kazahstana i prvak Rumunije Kluž. Domaćin je na "Astana Areni" slavio minimalnim rezultatom 1:0 i sa značajnim kapitalom odlazi na revanš.

FK Crvena zvezda, trening

FK Crvena zvezda

Jedini gol postigao je Evgenij Postnikov u 68. minutu, a ceo meč za pobednički tim odigrao je reprezentativac Srbije Antonio Rukavina.

Ararat je u Jermeniji priredio iznenađenje i savladao švedski AIK, pa će gosti za sedam dana u Stokholmu morati da se pomuče, kako bi opravdali ulogu favorita i prošli u narednu rundu.

Dušan Tadić

Alo/Marko Metlaš

Oba gola za domaćina postigao je Petros Avetisjan. Već u trećem minutu savladao je golmana Šveđana Linera, udarcem sa "bele tačke", da bi izjednačenje AIK-u doneo Nigerijac Obasi u 39. minutu.

Konačan rezultat postavio je novim golom Petros Avetisjan, pošto se posle njegovog šuta lopta nesrećno odbila od odbrane AIK-a i završila u mreži gostiju.

PROČITAJTE JOŠ:

Podsetimo, Crvena zvezda od 20 časova gostuje u Marijampolju ekipi Suduve, koju je prošle sezone u istom takmičenju glatko eliminisala u dvomeču (2:0, 3:0), čime je počela put ka istorijskom ulasku u grupnu fazu Lige šampiona. Navijači tima sa Marakane nadaju se istom scenariju.