Aleksandar Stanojević (Partizan)
FK Partizan
Aleksandar Stanojević (Partizan)

FK Partizan

Aleksandar Stanojević (Partizan), Foto: FK Partizan

Trener Partizana Aleksandar Stanojević je uprkos 14 vezanih pobeda njegove ekipe i činjenice da se Rad grčevito bori za opstanak, oprezan pred meč 26. kola Superlige. Stanojević je jesenas baš protiv Rada imao novi debi na klupi crno-belih. 

- Biće drugačije nego jesenas. Rad je promenio trenera, Milan Milanović važi za iskusnog stručnjaka, ekipa sad deluje bolje nego na početku sezone. Igramo i mi bolje, pa bi utakmica trebalo da bude neizvesnija. Oni se bore za opstanak, mi za titulu. Više bih voleo da igramo kod kuće nego na njihovom stadionu. Nema pravila, podsetiću da je Rad na svom terenu savladao Proleter. Plus, uvek dobro igra na Banjici. Što se nas tiče, u Partizanu nijedna utakmica nije laka. Svaka je drugačija od prethodne, niti joj je slična, niti može biti ista, već predstavlja novog dokazivanje. Maksimalno smo motivisani da se dokazujemo. Kad imate opterećenje i obavezu da pobeđujete znači da ste na pravom putu. Tako Partizan funkcioniše sve vreme. Ne vidim tu problem, ovde se svaki meč igra pod pritiskom.

Najveća pretnja odbrani Partizana biće Andrija Kaluđerović, sa 71 pogotkom najbolji strelac Superlige od njenog postanka.

- On je "klasa 1987", u OFK Beogradu ju je trenirao Mitar Mrkela, imala je sjajne rezultate i igrala odlično. Pamtim Andriju i sa superligaških terena, sposoban je u svakom trenutku na različlite načine da postigne gol, a činjenica da je najbolji strelac u istoriji Superlige vredna je poštovanja.

Denis Stojković i Nikola Čolić daleko od konkurencije za prvi tim, a Stanojević za njih dvojicu istakao da su pogrešili kad su odbili pozajmice. Pomenuo je Stanojević i Lazara Pavlovića.

- Sigurno su pogrešili što nisu otišli na pozajmice, ali utakmice tokom sedmice organizujemo, između ostalog, baš zbog njih i drugih mladih i(li) fudbalera skromne minutaže, da vidimo na koga bismo mogli da računamo. Samo od njih zavisi. Ukoliko budu adekvatni konkurisaće za sastav. S druge strane, Lazaru Pavloviću na leto sigurno neće biti predložena pozajmica, zato što je blizu startnih 11. Pojačao je rad u svim segmentima, sve od njega zavisi. Status mu je takav da može da počne, da uđe ili da ne bude u protokolu, ali o pozajmici nema govora.

Ogromnu pažnju fudbalske Srbije izazvalo je objavljivanje prvog spiska novog selektora Dragana Stojkovića Piksija pred početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru.

- Nema potrebe da komentarišem imena. Moj prvi utisak je da je selektor pozvao dosta ofanzivnih fudbalera, čime je pokazao opredeljenje - rekao je Stanojević.

Priču nije želeo da širi ni posle opaske da na spisku nema nikog iz Partizana.

- Nema problema. Naš zadatak je da pokažemo da zaslužujemo dres državnog tima. Želimo ovdavde da šaljem pozitivne vibracije, jer smatramo da nije bitno odakle neko dolazi u reprezentaciju. Želimo joj dosta sreće i uz nju smo u svakom trenutku - zaključio je Stanojević.

PROČITAJTE JOŠ: