Aleksandar Stanojević (Partizan)
FK Partizan
Aleksandar Stanojević (Partizan)

FK Partizan

Aleksandar Stanojević (Partizan), Foto: FK Partizan

Posle serije od 12 pobeda, Partizan gostuje u Inđiji, gde će juriti "baksuznu" trinesticu. Crno-beli i zeleno-beli će sedmi put u istoriji ukrstiti koplja i svih šest puta su slavili Beograđani. To neće uljuljkati Partizan i njegovog trenera Aleksandra Stanojevića, bar tako tvrdi šef struke crno-belih.

Na pitanje novinara koji je najveći kvalitet narednog rivala, Stanojević je imao zanimljiv odgovor.

- To ću reći igračima u svlačionici. Jer kada god pričam odakle nam preti najveća opasnost od protivnika, to nam se i desi na terenu - istakao je Stanojević.

Iako Inđija do sad nije našla način da zaustavi Partizan – a Stanojević je u prvom mandatu, pre deset godina dobio sa 3:1 u ravnici sa dva gola debitanta Tejga – trener crno-belih je biranim rečima govorio o protivniku.

- Nikad se ne plašim rivala, ali sam izuzetno oprezan. Gledao sam njihove utakmice protiv Zvezde, čak i onu kada su vodili do pet minuta pre kraja. Oprezni smo, jer je teško pobeđivati u kontinuitetu. Teško je igrati, Inđija je agresivna ekipa, bori se za opstanak. Tamo je stadion specifičan, mali. Ipak, sve smo ispratili, spremamo se...

Priznao je Stanojević i da ima kadrovske probleme. U protokolu će biti povratnik Sejduba Suma, ali će neki standardni prvotimci izostati.

- Suma će biti u protokolu, on je važan igrač za nas, drago mi je što je s nama, mnogo će nam značiti. Izostaće Zdjelar, koji ima koronu, kao i Urošević zbog bolesti. Brežančić i Lutovac takođe imaju probleme, ostali su zdravi. Filip Stevanović se polako vraća, ide uzlaznom putanjom, biće mu potrebno još desetak dana da bude potpuno spreman.

Ispratio je Stanojević pobedu rezervista nad Teleoptikom od 6:0 i zadovoljan izdanjem njegovih pulena.

- Moj stil je takav da uvek volim da imam više igrača u fokusu. Stalno rotiramo, zavisno od protivnika i želim da svi budu spremni, ne može da se igra samo sa 11 igrača. Ne znam ni sledeću utakmicu kako ću početi, zato je važno da svi budu fokusirani. Prijateljske utakmice su mi vrlo bitne, da bi svi bili u ritmu - zaključio je Stanojević.

Na pitanje da li je kvalitetnim rotacijama i dobrom formom igrača postigao tržišnu konkurentnost tima, navodeći primer Igora Vujačića, trener crno-belih rekao je da voli da ima više igrača na raspolaganju.

- Stalno rotiramo u odnosu na protivnika, želim da svi budu spremni. Ne možete sa 11 igrača da igrate. Ne znam sa kim ću početi sledeću ili onu posle nje utakmicu. Važno je da si svi koncentrisani, imamo i prijateljske utakmice koje su mi izuzetno važne i mogu više igrača da imam u rotaciji.

Govoreći o igri u napadu posle prekida, Stanojević je rekao da je brigu o tome prepustio Strahinji Panduroviću.

- On to sve radi. Pomoćna igra zavisi od protivnika. Konsultujemo se, ali tome poklanjamo više pažnje nego ranije.

Upitan da prokomentariše navode da ima "animozitet prema stranim igračima", Stanojević je rekao da je na to stavio tačku i da nema potrebe da objašnjava sve što se o njemu piše, kao i da je Partizan jasno pokazao koga dovodi i na koga računa.

Govoreći o upotrebi VAR tehnologije, trener crno-belih rekao je da je za uvođenje tog sistema, ali da ta tenologija na neki način kvari emociju.

- Partizan je kao klub još od ranije za VAR sistem. To smanjuje mogućnost greške. I sa VAR-om se greši, ima mnogo priprema, ni ja nisam siguran. To ubija negde emociju, pogotovo ako imate pun stadion i postignete gol, a čeka se VAR i ne možeš da se raduješ. Ali, opredeliću se za smanjivanje grešaka u fudbalu - zaključio je Stanojević.

PROČITAJTE JOŠ: