Aleksandar Stanojević (Partizan)
FK Partizan
Aleksandar Stanojević (Partizan)

FK Partizan

Aleksandar Stanojević (Partizan), Foto: FK Partizan

Nova drama u nadoknadi, i drugi put uzastopno, na sreću Partizana. Posle pobede nad Spartakom gde je Nemanja Stevanović odbranio penal u samom finušu meča, Partizan je i protiv Proletera slavio posle dramatičnog raspleta, pošto su gosto i 90. minutu pogodili prečku, a u kontranapadu je Holender dao gol za tri boda. 

Da li će Partizan ugroziti Zvezdu u trci za titulu?

 

Trener Partizana Aleksandar Stanojević je bio zadovoljan. 

- Gosti su igrali čvrst, defanzivni blok, izuzetno su disciplinovani. Teško je da se igra protiv njih. Na momente smo igrali dobro, trebalo je da budemo opasniji u završnih 20-ak metara. Ali ponavljam, teško ih je probiti. Bili smo istrajni do kraja i zadovoljni smo.

Stanojević je opet mogao da računa na Miloša Jojića i Sejdubu Sumu.

- Jojić sigurno nije u ritmu kakvom bi trebalo da bude. Moraće da se sprema pred utakmice. Ni Suma nije u potpunosti spreman. Na žalost ima tu igrača, uključujući i Lazara Markovića koji još nisu spremni. Neki su i umorni. Sve je to realno stanje.
Strelac pobedonosnog gola Filip Holender je mogao i da bude tragičar, pošto mu je golman Nikola Petrić odbranio penal u 60. minutu.

- Prvo je bio penal da njim, sam se izborio za situaciju. Nije dao gol i bilo mi je mnogo važno da do kraja utakmice ostane… Da pokuša da da gol, da ispravi sebe. Kad si pravi, kad ideš do kraja i pošteno, sve se to vrati.

Trener Proletera Branko Žigić nije krio da je razočaran. 

- Pre svega, ogromna zahvalnost momcima na želji, trudu, zalaganju… Prvenstveno na igri. Pokazalo se da je to nažalost bilo malo da bismo odneli bod. Pokazalo se da smo najbolja odbrana u ligi pored Zvezde, ali nismo došli na “JNA” da se branimo već da odemo bar sa bodom, pogodili smo prečku u finišu utakmice, nije htela lopta u gol. Ne bih umanjujem pobedu Partizana, oni su imali penal, nisu dali gol zahvaljujući našem golmanu. Šteta za Proleter kao klub – rekao je Žigić.

PROČITAJTE JOŠ: