Siniša Mihajlović
gazzeta.it
Siniša Mihajlović

gazzeta.it

Siniša Mihajlović, Foto: gazzeta.it

Naš trenerski stručnjak Siniša Mihajlović predstavio je autobiografiju "Moja utakmica života". U promociji ovog dela pomogla mu je italijanska "Gazeta", odnosno jedan od koautora pa je Sinišino veče upriličeno dobro poznatim gostima.

Preko video poziva redom su se uključivali trener Crvene zvezde i nekadašnji saigrač Siniše Mihajlovića, Dejan Stanković, koji je poručio šefu stručnog štaba Bolonje "da ga mnogo voli", te Roberto Manćini, Frančesko Toti, Zlatan Ibrahimović...

- Kada smo osvojili Kup šampiona, on je bio dečak sa loptom. Rekao sam mu da 10 godina ostane u Zvezdi - rekao je Siniša o Stankoviću, a onda je uzvratio Deki.

- Gledam ga kao oca, on je važan čovek za moj život, uvek stajem uz njega. Siniša je ikona za nas Srbe. Idol, čovek sa velikim atributima. Pokazao je to nekoliko puta, ali posebno sa bolešću. Pokazao je kako se ne predaje ni jedan centimetar. Bilo je teško njegovoj porodici, ali i nama koji ga volimo. Svaki dan koji je prolazi bila je pobeda za njega i za nas. Siniša predstavlja Srbiju, ponosan narod poput srpskog. Znaš da te mnogo volim - rekao je Deki.

Roberto Manćini je neko uz kog je Mihajlović igrački, a kasnije i trenerski stasavao.

- Manćini je za mene, sa fudbalske tačke gledišta, bio najvažnija osoba. Igrao sam sa njim u Sampdoriji i Laciju, imao sam ga za trenera u Laciju i Interu, a onda me je zvao da mu budem pomoćnik u Interu. Takođe ga smatram svojim velikim prijateljem. Prijateljstvo koje traje više od 30 godina.

Siniša Mihajlović

youtube/printscreen

Siniša Mihajlović, Foto: gazzerta.it

Potom su uključio Manćini, uz osmeh.

- To je bio skoro brak, posle onog sa Arijanom. Nikada nije bilo poteškoća u vođenju nekoga kao što je on. Prvi put smo se videli na utakmici Crvena zvezda - Sampdorija, čak sam i tada razmišljao da ga nateram da dođe u Đenovu. Ali u tom trenutku nije mogao da bude doveden. Mislio sam da bi bio savršen igrač za nas. Počeo sam da ga cenim kao igrača i kao čoveka. Ovaj osećaj je stvoren među nama, odmah smo se razumeli. Kretao sam se i lopta je uvek stizala tačno, bilo je lako postići gol. Verujem da se prijateljstvo poput našeg ne može otopiti. Osetio sam potrebu da ga posetim u bolnici jer mi se činilo da neko poput njega ne može imati nešto tako strašno.

Mihajlović je nedavno definisao Frančeska Totija kao najboljeg fudbalera u poslednjih 20-30 godina, a potom su usledile reči koje su izmamile osmehe.

- Duguje mi večeru, jer je zahvaljujući meni debitovao u Seriji A sa 16 godina -rekao je Mihajlović, a uzvratio Princ Rima.

- U ovom trenutku je teško večerati... Najviše mogu da ručam... - osmehnuo se Toti, aludirajući na situaciju sa pandemijom i njenim ograničenjima.

Siniša Mihajlović

youtube/printscreen

Siniša Mihajlović, Foto: gazzeta.it

Nakon toga uključio se Zlatan Ibrahimović.

- Mihajlović je sjajan čovek. Imao sam sreće da igram protiv njega, da ga upoznam kao osobu. Nažalost, nikada nismo igrali zajedno (Miha bio asistent Manćiniju kad je Ibra stigao u klub). Kada sam ga upozno to nije bila ljubav na prvi pogled. U početku je između nas bio rat, ali kad sam ga sreo u Interu bila je to ljubav od prvog dana. On je fantastična osoba. Mnogo je pomogao u timu. Sa Mihajlovićem bi išao u rat, on u prvom redu, ja u drugom. Taj tim Intera imao je Mistera (Manćini) koji je želeo pobedu po svaku cenu. Pobeđivali smo zajedno i imali smo sjajne godine. Vodio me je i u Srbiju  - kaže Ibrahimović i nastavlja:

- Kad sam saznao za bolest, odmah sam mu poslao poruku. Zatim smo razgovarali telefonom. Želeo sam da mu dam svu svoju snagu i energiju, ali reči mi nisu izlazile iz usta. Imao sam brata koji je imao istu bolest. Siniša mi je preneo snagu iako je trebalo da bude obrnuto. Posle nekoliko nedelja imao sam više energije da mu pomognem. Uradio bih ono što mu je trebalo.

U jednom trenutku se pojavila mogućnost da Ibrahimović dođe kod Mihe u Bolonju, i malo je nedostajalo da se to desi.

- Moram da kažem da u toj situaciji sa Bolonjom nisam bio siguran da li ću nastaviti karijeru. Siniša mi je rekao da nije potrebno da požurujem sa odlukom, da mogu samo da čekam. Mudro me je savetovao. Otišao bih u Bolonju samo za njega, besplatno. To ne bi bio izbor moje glave, već srca. Tada je stigla ponuda Milana i mozak je prevladao - prisetio se Ibrahimović.

PROČITAJTE JOŠ: