Dejan Stanković
Alo!/V.Zogović
Dejan Stanković

Alo!/V.Zogović

Dejan Stanković, Foto: Alo!/V.Zogović

Crvena zvezda u subotu kreće u odbranu titule i želi da prvi put u istoriji veže četiri pehara namenjena šampionu države. Trener Dejan Stanković je rekao da očekuje da će njegova ekipa dobro početi novu sezonu u Super ligi Srbije.

- Krećemo u novu sezonu posle dobrog, ozbiljnog rada... Očekujem da krenemo dobro, da krenemo jako. Još smo u fazi priprema jer sam im dao sedam dana duže odmora nego što je trebalo, ali su dobro radili. Možda još ova utakmica... već ćemo u sledećoj biti onako kako treba - rekao je Stanković.

Igrači Zvezde će novu sezonu u Superligi Srbije početi sutra kad će na stadionu "Rajko Mitić" dočekati Novi Pazar. Utakmica se igra od 19.30.

- Prvo gledamo sebe, to je naša kultura ovde, da namestimo sebe kako želimo. Danas ćemo analizirati Novi Pazar... Dolaze sa novim timom, sistemom, dosta se stvari izdešavalo kod njih, ali to su njihove brige, mi ćemo uvek gledati sebe.

Kad je reč o zdravstvenom biltenu, Staković je potvrdio da su se El Fardu Ben i Željko Gavrić vratili, baš kao i Ričmond Boaći i Milan Pavkov.

- Poslednja dvojica su još malo sa strane da vidimo kada će dobiti dozvolu za stopostotno priključivanje timu. Slatke muke.

PROČITAJTE JOŠ:

Vest dana u redovima Zvezde je povratak Gelora Kange.

- Veliko pojačanje za Crvenu zvezdu, ogromno. Znamo šta može da da na terenu. Ja se samo nadam da će tako nastaviti i biti još bolji. Na nama je da ga stavimo u tu situaciju da izvuče maksimum iz sebe. On zna šta je Zvezda i sigurno će se tako odnositi prema dresu. Očekujem samo da radi normalne stvari i da se što pre adaptira na nove zahteve i novu igru, pomoćićemo u tome - kazao je trener Zvezde i dodao da veruje da će Kanga biti spreman za 15-20 dana.

Kanga će nositi dres sa brojem osam koji je do sada nosio Marko Ivanić.

- Ustupio mu je osmicu sa velikim zadovoljstvom i vratio se svojoj četvorci. Ne igra broj, broj je najmanji problem.

Upitan da li će na prvoj utakmici moći da računa na Aleksandra Kataija, Stanković je rekao da neće igrati ako bude postojao i najmanji rizik.

- Ako kaže da je spreman, igaće sigurno.

Na pitanje o statusu Miloša Degeneka, Stanković je rekao da je on i dalje igrač Zvezde.

- Da je bilo nešto verovatno bi mi zvali iz kluba da mi kažu, ne znam... Degenek je igrač Zvezde i na njega računam. Ne pravim se da sam pao s Marsa, nego stvarno ne znam - rekao je Stanković.

PROČITAJTE JOŠ: