Mitar Mrkela, Dejan Stanković
Alo/Milica Avramović
Mitar Mrkela, Dejan Stanković

Alo/Milica Avramović

Mitar Mrkela, Dejan Stanković, Foto: Alo/Milica Avramović

Crvena zvezda je završila prvi deo priprema, pa je danas planinu Divčibare zamenila vojvođanskom ravnicom. Izabranici Dejana Stankovića će završni deo priprema pred nastavak sezone odraditi u Staroj Pazovi. Tim povodom, održana je konferencija za medije na kojoj su "obrađene" brojne teme koje zanimaju navijače crveno-belih. 

Stanković je između ostalog govorio i o evropskim kvalifikacijama. 

- Plasman u grupu je prioritet, svi želimo u Ligu šampiona opet, ali ni Liga Evrope ne bi bila loša za nas. Mi uvek želimo maksimum i idemo na visoke ciljeve, ali ove sezone su stvari mnogo drugačije. Zavisiće mnogo toga od žreba, sreće, navijača, odnosno da li će moći na tribine... Da nam se vrati 10 odsto sreće od prošle sezone... - rekao je Stanković. 

- Ne zabrinjava me forma špiceva, kao što je rekao i naš direktor, ako neko ne ode, on je u sastavu Crvene zvezde. Znamo šta smo sve prošli od početka jula do sada. Što se forme tiče, ništa ne može, za sada, izgledati spektakularno za oko.

Govorio je Stanković i o promenama u timu.

- Ako smo vratili Hajdina, nije logično da tražimo levog beka. Ovde su zahtevi drugačiji, on mora da se izbori za status. Biće prelazni rok dugačak. Imamo jasnu sliku i jasnu priču. Radimo sve planski, tek je počeo prelazni rok. U Italiji je sve mirno, čujem se sa Sinišom i još nekim prijateljima. Normalno je i ovde da bude zatišije.

Ne krije Stanković da je Sanogo igrač po njegovom ukusu. 

- Sanogo je ozbiljno pojačanje. Znam da sam dobijao kritike što ga nisam stavljao ranije u tim. On izgleda ozbiljno, jako trenira. Nedostajao mu je ritam utakmica. On dobro stoji na terenu, lider je. Zvezdi su potrebni takvi igrači i biće veliko pojačanje.