Vladimir Stojković
Vladimir Marković
Vladimir Stojković

Vladimir Marković

Vladimir Stojković, Foto: Vladimir Marković

Stojković je trebalo da bude starter na meču sa Italijom, ali ceo dan su se dešavale čudne stvari, pa je tih kratkih sedam minuta do prekida meča među stativama bio Željko Brkić.

- Mi smo imali sastanak i odmah odatle krećemo u autobus. Selektor Pižon je izdiktirao sastav, pričali smo oko taktike i otišli u autobus. Bambi Tošić je zaboravio pasoš i njega smo čekali.

Međutim i tokom dana je bilo nekoliko signala da će se dogoditi nešto nezapamćeno.

- Ja sam sa Markom Lomićem izašao pre podne do centra Đenove. Bio je blizu hotela i on i ja se šetamo. Ako ja prođem prvi i dva tri momka idu ka meni ja ih ne čujem šta pričaju, ali nalete na Lomića i on čuje da su neke pretnje u pitanju. Ja kažem Boškoviću, tadašnjem portparolu FSS, ovde se nešto dešava čudno, a on me ubeđuje da je sve ok. Kreće ručak u hotelu i ja čujem svoje prezime kako neko skandira ispred hotela. On me ubeđuje da je to podrška meni, a ja vidim da je neka prozivka.

Nije ni to bilo sve.

- U međuvremenu ja dobijam poruke od nekih prijatelja, da se sprema prekid utakmice i da će navijači da ulete na teren. I onda dolazi fatalni autobus.

Otkrio je i kako se sve desilo. 

-  Ja sam imao slušalice na ušima. U jednom trenutku Danko Lazović mi kaže "hajde sedi tamo na poslednja sedišta ovi nešto napolju dobacuju". Ja sednem pozadi, čujem pesmu kroz šiber i kreće neka frka, autobus tu zatvori vrata, ali oni ih za sekund otvore. Ulete sa bakljama, tu nastane gužva i Deki onda krene da smiruje situaciju - objasnio je Stojković dešavanja iz Đenove.

Pročitajte još: