Crvena zvezda
FK Crvena zvezda
Crvena zvezda, Foto: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je pobedom počela "eru" Dejana Stankovića na klupi. Šampion Srbije je lako savladao kiparskog drugoligaša Aris 2:0 golovima Željka Gavrića i Matea Garsije u jedinoj utakmici tokom prvog dela priprema. 

Stanković se na debiju odlučio za pomalo neočekivan sastav, ali je jasno da želi da iskoristi pripreme što je bolje moguće i upozna se sa kvalitetom i mogućnostima svih igrača.

Prvo poluvreme su odigrali: Borjan, Gajić, Eraković, Milunović, Pankov, Vulić, Petrović, Gavrić, Vukanović, Tomane, Boaći

Zvezda je bila dominantna protiv ekipe iz Limasola tokom celog meča, ređala je šanse i pobeda je mogla da bude i ubedljivija, mada je rezultat bio u drugom planu. Stankovićeva ekipa je povela u 35. minutu posle prodora po levoj strani, šutirao je Gajić, lopta se odbila do Tomanea koji je uposlio Gavrića. Mladom igraču Crvene zvezde nije bilo teško da sa par metara matira golmana Arisa.

Drugo poluvreme odigrali su: Popović, Rodić, Degenek, Babić, Gobeljić, Garsija, Simić, Nikolić, Jovančić, Krstović, Pavkov.

Najlepša akcija na meču viđena je u 69. minutu, kad jeZvezda duplirala prednost. Krstović je dodao do Pavkova koji zatim asistira Mateu Garsiji, A Argentincu nije bilo teško da u situaciji jedan na jedan izađe kao pobednik sa golmanom Arisa i udvostruči prednost šapiona Srbije.

Na kraju svi zadovoljni, Zvezda i Stanković zbog pobede, a Aris što nije primio još nekoliko golova. Ekspedicija Zvezde se u utorak (sutra) vraća u Beograd, a već u petak (24. januara) odlazi u Tursku, u Belek, na drugi deo priprema.