Timo Verner
AP/Glynn Kirk
Timo Verner

AP/Glynn Kirk

Timo Verner, Foto: AP/Glynn Kirk

Za 24-godišnjeg nemačkog napadača bili su zainteresovani mnogi klubovi, poput Mančester sitija i Liverpula, ali on je iz Lajpciga ipak odlučio da pređe na Stamford Bridž za odštetu od 53 miliona evra.

"Bio je to čudan period jer se zbog virusa nismo mogli sastati. Prvi put smo se videli kad sam došao u klub. Ali mnogo puta me je zvao, često smo razgovarali, slao mi je poruke i neke snimke na kojima mi je pokazivao kakav stil fudbalera želi. Bilo mi je vrlo važno da znam takve stvari pre prelaska u novi klub", rekao je Verner.

"Voleo sam da igram za Lajpcig i tamo mi je sve bilo dobro. Zato mi je bilo važno da pređem u klub sa vizijom u koju se uklapa moj stil igre. Mislim da mi cela Premijer liga odgovara jer je tako brza, a brzi igrači imaju puno prostora da igraju dobro. Bilo mi je važno i to što sam zbog njega stekao utisak da će mi sistem kojim želi da igra odgovarati", objasnio je 24-godišnji napadač.

Osim toga, svideo mu se i Lampardov karakter, odnosno činjenica da ga zanima i ljudska strana igrača.

"Razgovori sa njim takođe su bili vrlo važni. Vrlo je dobar i smiren tip koji vrlo jasno govori šta želi. I jasno ti je da za njega nisi samo igrač, nego osoba. Nije to prijateljski odnos jer on je ipak menadžer i moraš da ga poštuješ, ali gleda te i kao osobu, a ne samo fudbalera, što me je zaista impresioniralo i to je jedan od razloga zašto sam došao", kaže Verner.

Potvrdio je da je razgovarao i sa drugim klubovima.

"I oni imaju odlične timove u koje bih se mogao dobro uklopiti, ali odlučio sam se za Čelsi jer je to bila najbolja odluka za mene, ne samo zbog stila, nego zbog svega što su mi pokazali. Bila je to teška odluka, ali vrlo sam uzbuđen, ponosan i srećan zbog nje. Osećam da je ispravna i vrlo dobra", zaključio je.

PROČITAJTE JOŠ: