Stadion FK Partizan
EPA/Srdjan Suki
Stadion Partizana

RAS/Marko Metlaš

Stadion Partizana, Foto: RAS/Marko Metlaš

Stadion u Humskoj ostaje u vlasništvu Partizana. To je presudio Apelacioni sud u Beogradu, a objavili ćelnici vicešampiona Srbije.

Saopštenje FK Partizana prenosimo u celosti.

PROČITAJTE JOŠ:

- Upravni odbor FK Partizan ima čast i osobito zadovoljstvo da sportskoj javnosti Srbije saopšti da je od danas stadion Partizana i pravosnažno ostao u svojini JSD Partizan.

Presudom Apelacionog suda u Beogradu preinačena je presuda Višeg suda u Beogradu od 7. septembra 2017. godine i odbijeni kao neosnovani svi tužbeni zahtevi tužioca.

Nakon višegodišnjeg složenog i pravnički izuzetno zahtevnog sudskog spora, koji je započet tužbom protiv JSD Partizan tadašnjeg ministra vojnog Dragana Šutanovca i nosilaca bivše vlasti, zajedničkim predanim i samopregornim radom našeg Pravnog tima, Uprave FK Partizan i Uprave JSD Partizan, izvojevana je velika istorijska pravna pobeda.

Partizan

Alo/M.Metlaš

Partizan, Foto: Alo/M.Metlaš

Uprava FK Partizan je, kao jedan od svojih osnovnih ciljeva, 24. oktobra 2016. godine na Vanrednoj izbornoj skupštini FK Partizan, proklamovala trijumf u ovom složenom pravnom postupku i povratak ugrožene svojine nad stadionom.

Boreći se da, kako je to odavno uspostavljeno, bude pravde pa makar propao svet, znajući da su zakon i pravda na našoj strani, sigurni da oni pređašnji u svojim nečasnim namerama nisu mogli ugroziti pravnu državu, uspeli smo da pokolenjima iza nas ostavimo u amanet svojinu nad svim objektima koji su, Ugovorom o prenosu prava korišćenja na napokretnostima u društvenoj svojini bez naknade, 19. aprila 1990. godine preneti na JSD Partizan.

Upravni odbor FK Partizan izražava posebnu zahvalnost za razumevanje i podršku ovim našim sveukupnim nastojanjima aktuelnim reprezentima državne vlasti, čiji je doprinos ovom istorijskom momentu, nemerljiv, piše u saopštenju FK Partizan.