Maradona ispraćaj
AP/Mario Da Fina
Maradona ispraćaj

AP/Mario Da Fina

Maradona ispraćaj, Foto: AP/Mario Da Fina

U četvrtak je otkriveno kako je Dijego Maradona proveo poslednje sate života.

U sredu ujutro probudio se oko 10 časova, ranije no uobičajeno. Popio je malo, vode, prošetao kućom i vratio se u krevet da prilegne.

Uz njega je bio lekar Maksi, kućna pomoćnica i dva člana porodice njegovog agenta Matijasa Morije.

Dva sata pošto je prilegao Maradona nije reagovao na lekove, koje je obično uzimao i pozvana je hitna pomoć. Postupak reanimacije počeo je istog sekunda po dolasku doktora, ali Maradoni nije bilo spasa.

Ko je bolji, Pele ili Maradona?

 

U razmaku od sat vremena kod Maradonine kuće se sjatilo pet vozila hitne pomoći, ipak doktorima je ostalo samo da proglase smrt zbog zatajenja srca.

- Muka mi je i osećam se loše - otkrio je Maradonin rođak poslednje reči legendarnog asa.

Nakon toga je legao u krevet, zaspao i više se nije probudio.

U petak - malo drugačija priča.

Njegov prijatelj i advokat Matijas Morla podigao je prašinu izjavom da je legendarni El Pibe hitnu pomoć čekao pola sata. Tvrdi i da Maradonu niko nije obišao čak 12 sati.

"Klarin" se poziva na sudske izveštaje u kojima, navodno, piše da je medicinski brat Rikardo obišao Maradonu u 6.30 ujutro i potom je predao smenu sestri Žizeli, koja je na sudu izjavila da je Dijego još disao. Ona je ponovila i da je, osim nje, poslednja osoba koja je Maradonu videla živog njegov rođak koji ga je posetio noć pre toga oko 23 časa.

Žizela je rekla i da su oko 11.30, pola sata pre nego što je Maradona proglašen mrtvim, u kuću ušli psiholog i psihijatar koji su pokušali da razgovaraju sa Dijegom, ali im nije odgovarao.

Ona je zajedno sa rođakom Maksijem Pomargom pritrčala i počela da ga oživljava.

U izveštajima koji se nalaze u sudu piše da je hitna pomoć stigla veoma brzo, te da nije istina da im je za to trebalo pola sata.

Pokušali su da ga vrate sa injekcijama adrenalina, ali su morali da konstatuju Maradoninu smrt. 

Ako je verovati njima, onda u vodu pada teorija zavere i tvrdnje Maradoninog advokata.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: