Luka Jović
EPA
Luka Jović

EPA

Luka Jović, Foto: EPA

Pronašao je sebe Luka Jović u Frankfurtu posle mučnih godinu i po dana noseći etiketu igrača za koga je Real platio 60.000.000 evra. Počeo je opet da liči na strelca koji se svojim igrama preporučio Kraljevskom klubu, s tim da sada kod Adija Hitera nema glavnu ulogu već prednost ima Andre Silva.

Joviću ponovo fale golovi, iako se u Ajntrahtu oseća mnogo bolje nego što je to bio slučaj u Realu. Bez recke je već mesec dana, odnosno nije tresao mrežu na pet vezanih utakmica iliti 180 minuta, s tim da je samo jednom u tom periodu bio starter. Uprkos solidnim partijama i dalje je nije jasno šta nekadašnjeg bisera Crvene zvezde čeka kada se spusti zavesa na ovu sezonu.

Podsetimo, Jović se u Ajntraht vratio na šestomesečnu pozajmicu bez prava kupovine, što znači da će u junu ponovo morati da se vrati u Madrid gde se baš i nije osećao dobro. Razlog više za brigu oko Jovićeve budućnosti probudio je madridski As koji u svom tekstu navodi da Real pravu zamenu za Karima Benzemu vidi u Borhi Majoralu!

Majoralova pozicija u Romi najviše zavisi od samog kluba. Nije poznato da li Real ima opciju da ranije prekine pozajmicu i tako vrati centarfora nazad, a ako ista ne postoji, samo Roma može da odluči da li će da ga pusti pre isteka dogovorenog vremena ili ne. S druge strane Jovićev dalji angažman u Realu biće u direktnoj korelaciji s Zidanovim trenerskim statusom. Zidan je često u javnim izlaganjima branio srpskog napadača, ali je u međuvremenu izgubio veru u njega, prvenstveno iz razloga što je Real dosta trpeo u napadu. Jović je muku mučio s čestim povredama i virusom korona, pa je morao da ode. 

PROČITAJTE JOŠ: