Mitrović i Jović
AP Photo/Antonio Calanni
Mitrović i Jović

AP Photo/Antonio Calanni

Mitrović i Jović, Foto: AP Photo/Antonio Calanni

Fudbaleri Srbije su uvek najbolje igrali sa formacijom 4-4-2, sa dva špica u napadu i dvojicom krilnih igrača koji su "hranili" naše napadače.

Prethodnih godina "Orlovi" su imali možda i najbolju defanzivnu liniju na svetu sa glavnokomandujućim Vidićem, pa Ivanovićem, Subotićem, Kolarovom...

Tada su igrali Nikola Žigić i Marko Pantelić i slobodno se može reći da su njih dvojica poslednji pravi tandem "Orlova". 

Posle njih dvojice niko nije uspeo da nadoknadi njihov doprinos u samom špicu reporezentacije Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

Glasanja na stadionu Crvene zvezde

FK Crvena zvezda

Sada je budućnost "Orlova" u napadu svetlija u odnosu na prethodnih nekoliko godina. Mitrović je sa 18. godina zaigrao za reprezentaciju, a debitovao je u porazu protiv Belgije, iako ima svega 24. godine, deluje kao da čitavu večnost nosi “devetku“ nacionalne selekcije Srbije.

Svoj prvi gol je postigao protiv Hrvatske (1:1) u Beogradu,  a sada je protiv Litvanije upisao još dva gola i stigao do brojke od 25 pogodaka u dresu Srbije!

Mitrović se trenutno nalazi na desetoj poziciji večne liste strelaca svih reprezentacija, a ispred njega su Predrag MIjatović i Bora Kostić sa po 26 golova, Todor Veselinović sa 28, Dušan Bajević sa 29, Rajko Mitić sa 32, Blagoje Marjanović, Milan Galić i Savo Milošević dele drugu poziciju sa po 37, dok je najbolji strelac ikada Stjepan Bobek, sa 38 golova.

Odnos broja utakmica i broja postignutih golova najboljih strelaca u istoriji SFRJ, SRJ, SCG i Srbije:

63/38 Bobek

51/37 Galić 

58/37 Marjanović 

102/37 Milošević 

59/32 Mitić 

37/29 Bajević 

37/28 Veselinović 

33/26 Kostić

73/26 Mijatović 

48/25 Mitrović

PREPORUČUJEMO VAM:

Luka Modrić

Youtube/FIFATV

On će imati podršku u napadu u vidu najskupljeg fudbalera u istoriji Srbije, Luke Jovića, koji je postigao svoj debitantski gol protiv Nemačke u prijateljskoj utakmicu koja je završena remijem!

Jović je zabeležio šest nastupa za seniorsku selekciju, a protiv Litvanije je postigao svoj prvi gol u kvalifikacijama.