Luka Luković (Javor)
Alo/Marko Meltaš
Luka Luković (Javor)

Alo/Marko Meltaš

Luka Luković (Javor), Foto: Alo/Marko Meltaš

Evropsku Superligu formiralo je 12 velikana, ali su se svi obrušili na njih zbog alavosti.

Od čelnika evropskih institucija, UEFA, FIFA, lige u kojima učestvuju, a da im dospu so na ranu u red su stali i fudbalski patuljci.

Treći najstariji profesionalni klub na svetu, kako sebe zove Vreksam, pustio je tvit i sa zadovoljstvom objavio da namerava da zadrži status kvo.

- I pored dve pobede od 4:0 ove nedelje, možemo da potvrdimo da nećemo tražiti članstvo u evropskoj Superligi - navodi se u šaljivom tvitu velškog kluba, koji se takmiči u petoj engleskoj diviziji, a koji su nedavno preuzele holivudske zvezde Rajan Rejnolds i Rob Makelheni.

Humor, sarkazam, bes, osuda... to su reakcije iz celog sveta.

- Osvojili smo isti broj titula u Premijer ligi kao Totenhem, ali želimo da potvrdimo da nećemo učestvovati u bilo kakvoj Superligi - piše u tvitu irskog kluba Brej Vonderers.

Reakciji se pridružio i Javor. Na svoj način je odbio evropsku Superligu. Možda i zato što je već deo Superlige, srpske.

- Zanimljiv podatak - osnivači "Super lige" - Arsenal, Mančester Siti, Totenhem i Atletiko osvojili su zbirno isto titula šampiona Evrope kao Javor. Ljuljaj Javore.

Nisu se zaustavili...

- A, i nemaju legendarni slogan i himnu kao mi.

Pa ni na ovome.

- Da, tačno je, Anjeli je bio u Ivanjici. Da, tačno je, ponudio je ogromnu svotu novca za verifikaciju i brendiranje slogana Ljuljaj Javore. Ostali smo nepokolebljivi. Javor Fijat neće voziti.

I onda poentiranje.

- Ne želimo ligu u kojoj nema komšijskog derbija protiv Lučana i Tviter derbija protiv Voždovca.

PROČITAJTE JOŠ: