FK Ajntraht, Luka Jović, Filip Kostić
AP/Arne Dedert
FK Ajntraht, Luka Jović, Filip Kostić

AP/Arne Dedert

FK Ajntraht, Luka Jović, Filip Kostić, Foto: AP/Arne Dedert

Bajern je doživeo šokantan poraz od Ajntrahta, pa se trka za titulu prvaka Nemačke neočekivano zakomplikovala. Klub iz Frankfurta je pobedio 2:1 uz odličnu partiju Filipa Kostića, a od prvog minuta je na terenu bio i Luka Jović. 

Heroj pobede Ajtrahta bio je Daiči Kamada, strelac i asistent. Kamadi je asistent za gol bio Filip Kostić, koji je odlično odigrao svih 90 minuta za domaću ekipu. Luka Jović je na terenu bio do 68. minuta. U 66. minutu je Jović ušao u duel sa Niklasom Zuleom, u kom je izvukao deblji kraj. Ostao je na zemlji, zatražio je lekarsku pomoć, medicinski tim Ajntrahta je sve učinio da ga osposobi da nastavi meč, ali... Taj sudar je ipak bio prejak, pa je posle dva minuta morao da izađe iz igre, kada je umesto njega ušao Ake. Desetkovan povredama i koronom Bajern je uspeo samo da dođe do počasnog gola, a serijom loših rezultata je u potpunosti vratio Lajpcig u trku za titulu.

Još jedno veliko iznenađenje desilo se u Menhengladbahu gde je "davljenik" Majnc pobedio 2:1 i stigao do ogromna tri boda koja mu vraćaju nadu u opstanak, ili makar za obezbeđivanje plej-auta. Borusija je trećom uzastopnom utakmicom bez pobede ispala iz trke za četvrto mesto, poslednje koje vodi u Ligu šampiona. 

Bundesliga, 22. kolo:

Petak:

Arminija – Volfsburg 0:3
(Štefen 27, 47, Arnold 54)

Subota
Ajntraht Frankfurt – Bajern 2:1 
(Kamada 12, Junes 31 – Levandovski 53)
Menhengladbah – Majnc 1:2 
(Štindl 26 – Onisivo 10, Šteger 86)
Keln – Štutgart 0:1
(Kalajdžić 49)
Frajburg – Union Berlin 0:1
(Promel 64)
18:30 Šalke – Dortmund

Nedelja
13:30 Augsburg – Leverkuzen
15:30 Herta – Lajpcig
18:00 Hofenhajm – Verder

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

PROČITAJTE JOŠ: