Marko Marin
Alo Marko Metlas
Marko Marin

Alo Marko Metlas

Marko Marin, Foto: Alo Marko Metlas

On je igrao za Olimpijakos dve sezone 2016/18 i na 59 mečeva dao je 12 golova i imao 10 asistencija. Posle Olimpijakosa 2018. prešao je u Zvezdu i već posle godinu dana postao kapite crveno belih sa kojima već drugu sezonu igra Ligu šampiona.

Ovoga puta, ima priliku da odvede ekipu u evropsko proleće, to jest u ligu Evrope, ako pobede Olimpijakos ili bar odigraju nerešeno.

"Srećan sam što sam se vratio na Karaiskakis, makar i kao protvnik. Tamo je uvek odlična atmosfera", rekao je Marin po dolasku u Atinu.

On je dodao da zna kakva "nemoguća" misija čeka Zvezdu.

"Poštujemo Olimpijakos, znamo koliko su efikasni na svom terenu. Pokazali su odlične igre protiv Krasnodara, Plzena i Totenhema. Znamo da nas čeka teška misija", istakao je fudbalski arhitekta i dodao:

"Moramo da dosegnemo visok nivo naših sposobnosti. Sve je u našim rukama. Neophodno je da igramo kao tim i da zaboravimo negativne rezultate u Ligi šampiona protiv Bajerna i Totenhema".

On je istakao da mu je lepo u Beogradu.

"Osećam se veoma dobro u ovom momentu karijere. Srećan sam i ponosan što sam lider Crven zvezde. Nadam se da mogu da doprinesem još jednom uspehu tima".

Kapiten zvezde se potom još jednom osvrnuo na emocije koje budi povratak u Pirej.

"Najlepše sećanje koje me veže za Olimpijakos je svakako osvajanje prvenstva. To je prvi šampionat koji sam osvojio u karijeri i uvek je dobar osećaj takmičiti se pred ovim divnim navijačima", rekao je Marin i dodao da je trener Milojević jedan od glavnih razloga uspeha tima:

"Vladan Milojević je fantastičan. Naš trener je jedan od glavnih razloga što Zvezda ima uspehe sve ove godine".