Filip Kostić
EPA
Filip Kostić

EPA

Filip Kostić, Foto: EPA

Fudbalski reprezentativac Srbije Filip Kostić trenutno je jedan od najboljih vezista u ligama petice. Njegov Ajtraht iz Frankfurta bori se za plasman u Ligu šampiona, a nekadašnji sportski direktor Groningena, ekipe koja je poslužila Srbinu kao "odskočna daska", konačno je otkrio kako su se dogovarale prodaje fudbalera.

Hans Nijland objavio je knjigu "Berenbluf na tržištu transfera" i u njoj izneo anegdotu kako je prodavao Srbina Filipa Kostića u nemački Štutgart. Transfer srpskog fudbalera okončan je uz pomoć eskort dama i mnogo, mnogo alkohola.

– Dogovorili smo sastanak između Groningena i Štutgarta, u Dizeldorfu, u četiri sata popodne. Ujutro u osam sati nazvao sam kolegu Henka Feldmatea i reako mu da na put ponese četkicu za zube, jer ćemo tamo prespavati. U pregovorima prilikom prodaje ili kupovine igrača naučio sam jednu važnu stvar. Nikada ne smeš da kažeš svojoj ženi da ćeš kod kuće biti u neko određeno vreme. Jer ako joj to kažeš, onda će to mnogo koštati – napisao je Nijland u svojoj knjizi, a onda nastavio da objašnjava kako su se stvari počele odvijati kada su počeli pregovori:

– Razgovor sa Nemcima bio je sjajan, u jednom luksuznom restoranu. Opuštali smo atmosferu između nas pričama o reprezentacijama Nemačke i Holandije. Moj kolega Henk zna mnogo neverovatnih priča iz fudbala, pa kad on krene, ja se povučem. Mene to preterano i ne zanima. Međutim, kada su finansije došle na red odmah sam se uključio u razgovor. Kada smo se dovoljno opustili na red su došli pregovori oko Kostića. Nekako je sve postalo prebrzo, iznos je porastao i Henk i ja smo zatražili od Nemaca pauzu. U tom trenutku krajičkom oka video sam dve dame. Izgledale su prilično provokativno. Nosile su kratke suknje i imale prilično dubok dekolte.

Filip Kostić

EPA

Filip Kostić, Foto: EPA

Nijland je uveren da su prostituke unajmili Nemci, kako bi odobrovoljili prodavce da popuste u pregovorima.

- Te dame su me pohotno gledale. A, ja imam jasnu sliku o sebi, znam kakav sam, pa sam pomislio da tu nešto nije u redu. Sele su za naš stolom, a jedna od tih dama mi je spustila ruku na koleno. Odmah sam dao Henku telefon da nas fotografiše. Rekao sam mu “pošalji sliku mojoj ženi”. Supruga je odmah odgovorila: “to su lepi pregovori”. Ali da, sada više nisu mogli da me ucenjuju. Kasnije smo otišli u noćni provod sa njima, ali Henk i ja nismo ostali previše dugo. Kada smo sledećeg jutra videli delegaciju Štutgarta na doručku u hotelu, izgledali su kao da ih je voz pregazio. Najvažnije od svega je što smo sklopili posao vredan 6.000.000 evra - naveo je u knjizi Nijland.

PROČITAJTE JOŠ: