KORONA ZAVRZLAMA Srbinov tim traži 3:0 jer gosti nisu doputovali, a imali su opravdan razlog

Duel Lacija i Torina nije odigran jer su Bikovi bili sprečeni da se pojave.

Sergej Milinković Savić (Lacio)
Sergej Milinković Savić (Lacio), Foto: EPA-EFE/ANGELO CARCONI

Utakmica izmedju fudbalera Lacija i Torina, koja je bila na programu danas od 18.30, nije odigrana pošto Torino nije doputovao u Rim.

Bikovi nisu doputovali pošto su im lokalne zdravstvene vlasti odredile karantin zbog više prijavljenih slučajeva korona virusa.

Lokalne zdravstvene vlasti su navele da su posebno zabrinute zbog ove situacije, jer je Torino prvi tim Serije A koji ima slučajeve britanskog soja korona virusa, koji se lakše prenosi.

Iako je predsednik Fudbalskog saveza Italije Gabrijele Gravina rekao da je "objektivno nemoguće da se ovaj meč odigra" Serija A je odbila da se utakmica odloži. Razlog je to što po protokolu jedan tim može da preskoči samo jednu utakmicu, a Torino je to već uradio odlažući duel sa Sasuolom u petak.

Fudbaleri Lacija su se pojavili na Olimpiku u 18.30, a iz tog tima očekuju da će meč biti registrovan službenim rezultatom 3:0 u njihovu korist.

- Poštovali smo pravila, došli na stadion, ostali 45 minuta, a ostalo prepuštamo nadležnima. Možda bi i nama bilo zgodno da ne igramo, ali liga mora da se poštuje. Mi smo sledili pravila - rekao je direktor Lacija Igli Tare.

Upitan da li shvata da je nemoguće da Torino doputuje u Rim, on je rekao da ne želi da stvara polemiku i da je na vlastima da donesu odluku.

Gotovo identičan slučaj dogodio se jesenas kada Napoli nije otputovao na gostovanje Juventusu. Taj meč je prvo registrovan službenim rezultatom 3:0, ali je kasnije apelacioni sud Olimpijskog komiteta Italije usvojio žalbu Napolija i naložio da se meč odigra naknadno.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Povezane vesti