Luka Jović
EPA Juanjo Martin
Luka Jović

EPA Juanjo Martin

Luka Jović, Foto: EPA Juanjo Martin

Više od mesec dana je prošlo otkako je Luka Jović poslednji put zaigrao za Real Madrid. Bilo je to u meču protiv Betisa kada su Merenegesi jurili pobedu i kada je srpski napadač ušao sa klupe u poslednjih desetak minuta. Našao se tada i u šansi za gol, ali nije pomogao Realu da izbori nešto više od 0:0.

Kao što priliči najvećem klubu na svetu, tako je i Jović pod posebnom lupom javnosti. Plaćen je mnogo letos, a postigao je tek jedan gol na 11 utakmica. U svakom drgom klubu na svetu bi to bio problem, ali u Realu nije. Zinedin Zidan ima previše dobrih i skupih igrača u ofanzivi, srpskom napadaču ostaje da čeka šansu. Sve spekulacije i tračevi da Jović nije zadovoljio i da bi mogao da napusti klub, će ostati samo na tome.

Španski mediji pišu da Zinedin Zidan ozbiljno računa na Jovića iako mu nije dao šansu da zigra u prethodnih šest utakmica u prvenstvu i Ligi šampiona. Na poslednjoj utakmici protiv Espanjola je hteo da ga uvede, ali mu je planove pokvario crveni karton Ferlana Mendija, pa je na teren neplanirano morao Militao. Ipak, Jović bi već na sledećem meču trebalo da dobije šansu. I to u startnoj postavi. Španski mediji najavljuju da će Jović biti u prvoj postavi na gostovanju Brižu u poslednjem meču grupne faze Lige šampiona.