Ni on nije odoleo: Siniša Mihajlović
Associated Press
Siniša Mihajlović na klupi Torina

Profimedia

Siniša Mihajlović na klupi Torina, Foto: Profimedia

Trener Bolonje i nekadašnji fudbalski reprezentativac Jugoslavije Siniša Mihajlović po prvi put je prošao kroz ceo svoj život u jednom intervjuu.

PROČITAJTE JOŠ:

Miha je za Gazetu delo sport priznao da su mu "večiti derbiji" Crvene zvezde i Partizana najdraži u karijeri, ali i utakmica sa Hrvatskom (2:2) u Zagrebu 1999. godine kada je bio dva puta asistent i kada je od svih novinara dobio ocenu 10 za prikazanu igru.

"Derbi u Beogradu ne može da se poredi ni sa čim. On je mnogo više od utakmice. Atmosfera na Marakani ne može da se objasni. U Milanu se igra derbi visokog plemstva. U Rimu je podsmevanje preko cele godine na temu derbija. U Đenovi su najlepše koreografije. U Torinu je zarazna ta volja Granata da preokrenu hijerarhiju".

Siniša Mihajlović i Dejan savićević sa peharom Kupa šampiona

Alo!/M.Metlaš

Siniša Mihajlović i Dejan Savićević sa peharom Kupa šampiona, Foto: Alo!/M.Metlaš

Potom se osvrnuo na neizbežnu temu rata na Balkanu, ali i odnosa sa Željkom Ražnatovićem Arkanom.

"Ja imam snažan karakter. Srbin sam od glave do pete, sa svim vrlinama i manama mog ponosnog naroda. Ali znam da priznam greške, da tražim izvninjenje i uvek sam spreman na dijalog. Smatraju me za tvrdog čoveka, to je istina. I bolje je da me ne provociraju. Ali i čovek sa mu..ima može da bude dirnut: meni se to događa kada mislim na osobe koje sam voleo, a više ih nema ili kada mislim na moje ćerke kada su daleko. Kada sam prvi put otišao u Međugorje, počeo sam da plačem kao dete, nisam uspeo da zaustavim suze. I osetio sam se jačim, i više sam bio taj dan čovek nego ikada u mom životu".

Siniša Mihajlović

Instagram: ariannamihajlovic

Siniša i supruga Arijana, Foto: Instagram: ariannamihajlovic

Srpski trener se potom osvrnuo na najličnije želje i tajne.

"U životu sam imao i prošao sve: želeo bih samo da je moj otac ovde. Želeo bih da može da vidi kako su porasli njegove unuke i unuci. Kada se priča o snovima ja ne sanjam da osvojim Ligu šampiona ili skudeto. Moj san je neostvariv: ja bih da zagrlim mog oca. Moja mama me i dalje gleda istim očima kao kada sam bio dete. Ona ne govori italijanski, moja deca ne znaju najbolje srpski. Ali svaki put kad nas poseti u Rimu, vidim kako ih gleda i shvatim da ljubav nema potrebe za rečima", kaže Mihajlović.

Iz svojih prvih 50 godina života, Miha je izabrao ove tri fotografije:

"Prvi susret sa Arijanom (suprugom) i kako sam se izgubio u njenom osmehu. Dolazak na svet moje dece. Zalet, levica i lopta u rašljama".

 

Komentari (1)

TIJANA

20.02.2019 14:41

Tvoja je greska sto ti deca ne govore srpski! Samo tvoja! Sa njima si morao iskljucivo pricati srpski!