Vest Hem-Šefild
AP/JustinSetterfield
Vest Hem-Šefild

AP/JustinSetterfield

Vest Hem-Šefild, Foto: AP/JustinSetterfield

Odmah posle zvaničnog ispadanja Šefild Junajteda u Čempionšip, krenule su medijske najave promena u klubu. Jedna od njih, koja se tiče Slaviše Jokanovića, aktuelan je već nedeljama, a sad deluje da će dobiti i zvaničnu potvrdu.

Slaviša Jokanović

EPA/Peter Powell

Slaviša Jokanović, Foto: EPA/Peter Powell

Srpski stručnjak je prvi kandidat za upražnjeno mesto na klupi "oštrica". O tome se pričalo još od kad je bivši menadžer kluba Kris Vajdler podneo ostavku, a ekipu privremeno preuzeo Pol Hekingbotom, koji će izvesno biti na klupi samo do kraja sezone.

Jokanović je najvećeg protivkandidata za mesto menadžera "oštrica" imao u Džonu Teriju, ali deo medija na Ostrvu tvrdi da je presudio Srbinov CV. Nekadašnji trener Partizana je ostavio veliki trag na Ostrvu, uveo je i Votford i Fulam u Premijer ligu. Prethodne dve godine radio je u Kataru u Al Garafi.

Vlasnik Šefilda, saudijski princ Abdulah moraće dobro da odreši kesu ako želi Jokanovića za menadžera svog kluba, o čemu govore i najnovije informacije sa Ostrva, jer je trenutno problem samo visina plate Srbina. Jokanović iza sebe ima rad koji diktira i cenu, skuplji je od Terija, ali i mnogo iskusniji u trenerskom poslu. Narednih dana biće poznato da li će Jokanović i treći put sesti na klupu nekog engleskog kluba.