Komnen Andrić u dresu Dinama na meču sa Rudešom
Alo! M.Metlaš
Komnen Andrić u dresu Dinama na meču sa Rudešom

Alo! M.Metlaš

Komnen Andrić u dresu Dinama na meču sa Rudešom, Foto: Alo! M.Metlaš

Došao je i taj dan. Srbin u kopačkama zagrebačkog Dinama. Posle tri decenije... Još od legendarnog Čave Dimitrijevića.

PROČITAJTE JOŠ:

Komnen Andrić (23), momak rođen u Baljevcu, naišao je na krajnje korektan doček navijača na „Maksimiru“ tokom prvoligaškog meča 19. kola HNL između lidera Dinama i poslednjeplasiranog tima iz zapadnog dela Zagreba, ekipe Rudeša.

Prvi strelac hrvatskog prvenstva debitovao je u 68. minutu utakmice kod rezultata od 7:1 za „modre“, a od 2.200 gledalaca dobio je aplauz dobrodošlice. Ćutala je samo grupa od 400 najvatrenijih navijača Dinama, prva ekipa „Bed blu bojsa“, koja je zbog kažnjavanja zatvaranjem severne tribine Andrićev ulazak sa klupe nemo posmatrala sa istoka.

Ako uopšte precizno može da se izmeri - zvbiždalo mu je pet-šest ljudi, više od hiljadu ga je pozdravilo. Ostali su bili neutralni.

Supruga stiže u Zagreb

Maja Andrić, supruga Komnena Andrića, danas bi trebalo da se nađe uz svog deliju, da iz Beograda pređe da živi u Zagreb. Bračni par Andrić se već navikao na život u Hrvatskoj s obzirom na to da je Andrić pre Dinama nosio dres Intera iz Zaprešića poslednje dve sezone. Za to vreme, na 34 utakmice postigao je 18 golova.

Ako je neko i očekivao vruć doček za nekadašnjeg mladog reprezentativca Srbije, onda se grdno prevario. Njegovo vatreno krštenje prošlo na fantastičan i nezaboravan način.

Od početka, na zagrevanju, Komnen je osmehom šarmirao domaću publiku koja od njega očekuje raspucanu sezonu u pohodu ka novoj tituli. Videlo se da je prihvaćen kao da čitavu večnost šeta Maksimirskom šumom. Uostalom, doskorašnji golgeter Intera iz Zaprešića se odavno privikao na Zagreb u kome, kaže, nikad nije imao nikakvu neprijatnost.

Tomislav Ivković na klupi Rudeša

Na klupi Rudeša, poslednjeplasiranog tima Hrvatske nogometne lige, sedi Tomislav Ivković, poslednji golman reprezentacije SFRJ. Ivković je ostao upamćen kao čovek koji je na Svetskom prvenstvu u Italiji 1990. godine odbranio penal slavnom Maradoni tokom penal serije između „plavih“ i Argentine. Samo koji mesec ranije, još jednom je rasplakao Maradonu i to na meču Sporting - Napoli.

- U Dinamu smo svi oduševljeni Komnenom. Znali smo od ranije da je reč o čudesnom igraču, ali i fantastičnom čoveku. Sada kada smo ga bolje upoznali slobodno mogu da kažem da je prihvaćeh kao član porodice. To je naš Komnen, naš brat - s oduševljenjem za „Alo!“ kaže PR Dinama Alen Lesički.