Zvezda - Suduva
Alo!/Marko Metlaš
Odlična igra Partizana protiv Nordsjelanda

FK Partizan

Odlična igra Partizana protiv Nordsjelanda, Foto: FK Partizan

Srbija je trenutno najbolja zemlja u Evropi po broju osvojenih bodova u sezoni! Ako ne verujete istina je! To je trenutno stanje posle utakmica kvalificaija za Ligu šampiona odigranih u utorak

Crvena zvezda je sa četiri pobede i dva remija donela Srbiji pet bodova, Partizan sa četiri pobede i remijem ukupno četiri i po boda, s tim što crno-beli imaju priliku da u četvrtak dodatno poprave taj saldo.

Spartak je do sada doprineo sa 2,5 boda, ali iako ima negativan rezultat pred revanš sa Brondbijem u Danskoj, možda bi mogao da doda još koji poen.

Rang lista UEFA

Screenshot

Rang lista UEFA, Foto: Screenshot

Za Radnički je evropska odiseja završena, sa osvojena 2,5 boda.

Kada se sve to sabere, pa podeli, Srbija je u dosadašnjem delu kvalifikacija osvojila 3,625 bodova, po čemu je prva na kontinentu.

Na drugom mestu je Slovačka sa 3.250, a na trećem Škotska sa 3.125. Slede Danska i Belorusija (2.750), Španija (2.714), Nemačka (2.642)...

Odlični rezultati srpskih timova doprineli su i velikom skoku naše zemlje na UEFA rang listi.

Rang lista UEFA

Screenshot

Rang lista UEFA, Foto: Screenshot

Srbija je prošlu sezonu završila kao 25. u Evropi sa 18.750 bodova, dok je sada na 19. mestu sa 19.875 bodova.

Crvena zvezda je obezbedila nastup na evropskoj sceni barem do kraja jesenje sezone. Partizan ima veliku šansu da prođe Nordsjeland, a onda ga čeka težak posao protiv, najverovatnije, Bešiktaša. Spartak, nažalost, nema velike šanse da izbaci Brondbi posle 0:2 na "Marakani".

Ipak, srpski fudbal je već sada napravio veliki pomak napred i nadamo se da je to samo početak, da će još bolje biti u godinama koje dolaze.

A, sad je stizanje do 15. mesta, koje donosi dva kluba u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Možda je to ove sezone teško dostižno, ali već sledeće bi mogao da usledi veliki juriš, koji bi mnogo značio srpskom fudbalu.