Lazar Samardžić
Twitter
Lazar Samardžić, Foto: Twitter

Igrao se 81. minut berlinskog derbija Herta-Union, trener domaćih Bruno Labadija, zadovoljan posle četiri gola u mreži rivala, iz igre je izveo Norvežanina Skjelbreda i šansu ukazao Lazaru Samardžiću.

Tako je mladi Srbin, rođen 24. februara 2002. u Berlinu, zakoračio na veliku scenu kluba čija je tradicija duga 127 godina.

- Posle 10 godina napornih treninga, ostvario mi se san da debitujem za Hertu kao profesionalac, i to na domaćem terenu - izjavio je Laki, koji je zimus priključen prvom timu.

Englezi: Ima najbolju viziju igre

„Gardijan“ je u oktobru 2019. svrstao Samardžića među 60 najtalentovanijih fudbalera iz celog sveta. „Na samo četiri utakmice u omladinskoj Bundesligi postigao je tri gola i zabeležio dve asistencije za Hertu. Ima najbolju viziju igre i kreativnost, ali verovatno nije najbrži. Adaptacija na fizičku igru će biti njegov najveći izazov u narednim godinama“, naveo je tada britanski list.

Samardžić je kapiten reprezentacije „pancera“ do 19 godina i Nemci u njemu vide novog Balaka, međutim, i Srbija ima računicu u vezi sa budućom reprezentativnom karijerom mladog centralnog veziste. U razgovoru za „Alo!“ to potvrđuje Vladimir Matijašević, sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije.

- Nema dileme da je Lazar ekstratalenat. Kao takav, prirodno je da je zanimljiv našem savezu. Već smo obavili preliminarne razgovore sa dečakom i njegovim roditeljima, kasnije je trebalo da se vidimo, ali do sastanka nije došlo. U svakom slučaju, drago mi je zbog njegovog debija i sviđa mi se kako napreduje. Ne odustajemo od namere da zaigra za „orlove“ - kaže Matijašević.

Samardžić, čiji su roditelji iz okoline Banjaluke, kao dečak je bio na okupljanjima pod okriljem FSS-a, ali tada nije prepoznat njegov talenat. Nemci su imali više sluha, pa je Lazar bio nosilac igre u selekcijama „elfa“ U16, U17 i U19. Od sada i Hertin trener Labadija ozbiljno računa na njega.

- Hvala porodici, trenerima i ostalima jer bez njihove podrške ne bih bio tu gde sam sada. Ovo je tek početak, jer želim da zasučem rukave i fokusiram se na najvažnije stvari kako bih ostvario ciljeve - rekao je mladi Srbin u taboru berlinskih plavo-belih.

Grujić: Imaće sjajnu karijeru

Marko Grujić je velika podrška Samardžiću u Herti.

- Hvalospevi dovoljno govore o kakvom je talentu reč. Već se pojavilo interesovanje poznatih klubova, sponzora… ali Lazar je, vidim, čvrsto na zemlji i ubeđen sam da će ostvariti sjajnu karijeru - rekao je Grujić.

 

Tagovi

Komentari (1)

Hamburger

24.05.2020 22:39

Decko mora da igra za Srbiju! ! ! veliki talenat on je NAŠA 10tka