fudbalska lopta
Alo/Marko Metlaš
FK Novi Pazar

fknovipazar.rs

FK Novi Pazar, Foto: fknovipazar.rs

- Pre svih ostalih radnji, igrači, članovi stručnog štaba i svi zaposleni u klubu podvrgnuti su testu na korona virus. Od 34 lica imali smo jedan pozitivan nalaz. U pitanju je fudbaler. Iz tog razloga bili smo prinuđeni da odložimo početak priprema, koji će uslediti u najskorije moguće vreme. Dobro je što su fudbaleri iz drugih gradova po dolasku u Novi Pazar dobili zaseban smeštaj, pa jedni s drugima nisu dolazili u direktan kontakt - rekao je Međedović.

Klupski funcioner je naveo da su se u klubu ponašali prema instrukcijama Fudbalskog saveza Srbije i da su preduzeli sve neophodne mere predostrožnosti.

- Uradili smo sve kako bi se treninzi održavali u skladu sa naloženim merama Vlade Srbije i Ministarstva omladine i sporta. Sve prostorije u klubu su dezinfikovane i stvoreni su svi potrebni uslovi za nesmetan dolazak i povratak fudbalera sa treninga.

Predvođena trenerom Kenanom Kolašincem, prva od dve grupe fudbalera Novog Pazara trebalo je danas u 15 časova da izađe na teren Atletskog stadiona.

- Izuzev Ivana Pejakovića, koji kao strani državljanin nije u mogućnosti da doputuje u Novi Pazar, svi igrači su se dva dana pre nego što je zakazan početak priprema odazvali pozivu kluba i bili su spremni da u predviđeno vreme krenu sa treninzima - zaključio je Međedović.