Tomas Miler
AP/Andreas Gebert
Tomas Miler

AP/Andreas Gebert

Tomas Miler, Foto: AP/Andreas Gebert

Fudbaleri minhenskog Bajerna pobedili su Ajntraht na svom terenu u 27. kolu Bundeslige ubedljivim rezultatom 5:2 i time napravili novi korak ka odbrani titule.

Bavarci su lideri sa 61 bodom, četiri više od Borusije Dortmund i u narednom kolu će imati šansu da u direktnom duelu praktično reše sve dileme oko šampiona. Ne računajući pad koncentracije od 52. do 55. minuta, kad su primili dva gola, domaći su dominirali utakmicom sve vreme i zasluženo upisali nova tri poena.

Leon Gorecka je u 17. minutu doveo Bajern do prednosti, na asistenciju Tomasa Milera, da bi se u 41. Miler našao u ulozi strelca. Asistent je ovoga puta bio Alfonso Dejvis. U istom ritmu, ekipa Hansija Flika nastavila je i od starta drugog dela, pa je Robert Levandovski je svojim 27. golom u ligi otklonio sve dileme oko pobednika u 47. minutu.

Visoka prednost opustila je Bajern, što je Ajntraht iskoristio i preko Hinteregera u 52. i 55. vratio se u meč, ali su se Bavarci brzo trgli. Dejvis je uz malo sreće u 61. zatresao mrežu i odbio nalet gostiju iz Frankfurta, da bi Hintereger autogolom u 74. postavio konačan rezultat.

Za Orlove, koji su upisali peti uzastopni poraz sa 28 bodova zauzimaju 13. mesto, ceo meč je odigrao Filip Kostić. Mijat Gaćinović na terenu je proveo 71 minut.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore