Mitar Mrkela
youtube/Crvena zvezda
Mitar Mrkela

youtube/Crvena zvezda

Mitar Mrkela, Foto: youtube/Crvena zvezda

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela se gostujući na Zvezdinoj televiziji osvrnuo na aktuelni trenutak u kom se taj klub nalazi, obradiviši sve najvažnije teme.

- Crvena zvezda je u dobroj situaciji. Prvi smo u nacionalnom prvenstvu, igramo Ligu šampiona i imamo šansu da izborimo proleće u Evropi. Veoma smo samokritični, smatramo da uvek može bolje i upravo nas je to dovelo do svih pomenutih uspeha – istakao je Mrkela.

Meč u Atini biće prilika da Crvena zvezda izbori učešće u Ligi Evrope tokom proleća.

- Uvek postavljamo najviše ciljeve. Već smo pobedili Olimpijakos u Beogradu, imamo bodovnu prednost, biće nam dovoljan i remi, ali nećemo ići na nerešen rezultat. Znači nam to što smo ispred njih na tabeli, najviše sa psihološke strane.

Crvena zvezda - Voždovac

ALO Foto: Marko Metlaš

Crvena zvezda - Voždovac, Foto: ALO Foto: Marko Metlaš

Sportski direktor Zvezde, pohvalio je i igrače zbog reakcije koja je viđena u meču sa Voždovcem.

- Zadovoljni smo utakmicom protiv Voždovca i smatramo da je trijumf došao u pravom trenutku. Uvek je teško igrati posle Lige šampiona, a pogotovo posle poraza. Igrači su ušli dobro u meč i posebno smo zadovoljni drugim poluvremenom koje je jedno od najboljih u dosadašnjoj sezoni. Oni su napadačka ekipa, a uputili su nam samo jedan udarac u okvir gola. Odigrali smo dobru utakmicu i drago mi je zbog toga - rekao je Mrkela i osvrnuo se na dosadašnji ostvaren učinak u domaćem prvenstvu:

-U mnogim utakmicama nije bilo onako kako smo očekivali. Mnogo rotiramo, menjamo tim. Imali smo probleme s povredama i sa brojem stranaca. S Voždovcem smo dobro odigrali obe utakmice, protiv TSC-a kod nas i slično, ali recimo nismo zadovoljni kako smo odigrali derbi. Potrudićemo se da imamo što manje oscilacija.

Mrkela ne beži od svih tema pa se još jednom osvrnuo i na suđenje koje Crvena zvezda ima u Superligi Srbije. Komentarisao je odluke arbitara u meču protiv Voždovca, što u praksi drugi ne rade. Primera radi, u poslednjoj utakmici u ovom kolu u Šapcu, dosuđena su dva nepostojeća ofsajda Mačvi ali su komentari izostali.

- Greške postoje. Lično, nisam siguran da li smo gol protiv Voždovca postigli iz ofsajda, ali je utisak da se najviše potenciraju greške u korist Crvene zvezde. Često sam isticao i greške koje su bile u našu korist, a ne vidim da drugi klubovi to rade. Voleo bih da počnu. Greške se dešavaju na svim stadionima, ali se najviše priča o onim u našu korist.

Sportski direktor Crvene zvezde potencirao je i mlade igrače koji nose dres prvog tima, a najavio je i nove dečake koji će uskoro istrčati na stadion „Rajko Mitić“.

- Na početku sezone se napravi projekat koji su to mladi igrači koji bi trebali da dobiju veću šansu. Ove godine su to bili Njegoš Petrović i Veljko Nikolić, s tim da se Nikolić povredio, ali je počeo da dobija minutažu. Petrović je već postao značajan šraf našeg tima. Politika forsiranja mladih igrača će se nastaviti i na zimu. Mi ćemo već tada priključiti nekoliko fudbalera iz Grafičara i potrudićemo se da im damo šansu na proleće. Zvezdaši vole decu iz Omladinske škole. Oni su kroz istoriju bili ti koji su doneli dosta radosti našem klubu i svesni smo toga.

Na pripremi zimskog prelaznog roka se već dugo radi.

- To je stalan proces. Pokušavamo da unapređujemo naš skauting, koji bi mogao da bude još bolji. Potrudićemo se da ga dodatno unapredimo, a kakav će biti prelazni rok, zavisi od mnogih stvari. Sve zavisi od prodaje igrača. Mnogo stvari nije definisano, ali uvek morate imati spremne igrače koje biste potencijalno doveli.

Samo reči hvale imao je Mrkela za razvojni tim Grafičar, kao i za Omladinsku školu.

- Vrlo smo zadovoljni Grafičarom. Postojala je sumnja da li ti momci imaju kapacitet za Prvu ligu Srbije, ali su pokazali da mogu da igraju na tom nivou. Omladincima smo takođe prezadovoljni. Ima mnogo igrača koji će veoma brzo biti prvotimci Crvene zvezde. Čestitao bih direktoru Draganu Mladenoviću i treneru Slavoljubu Đorđeviću na sjajnom radu, ponosni smo na rezultate koje postižu. Ne samo da su se oprobali sa najkvalitetnijim ekipama u Evropi, nego su pružili i odlične partije koje liče na ono što će ih čekati u seniorskom fudbalu - podvukao je Mrkela.