Dragoslav Šekularac
Alo/V. Zogović
Dragoslav Šekularac

Alo/V. Zogović

Komemoracija Dragoslavu Šekularcu, Foto: Alo/V. Zogović

Komemoraciji legendarnom fudbaleru prisustvovali su bivši igrači i funkcioneri Crvene zvezde kao što su Vladimir Petrović Pižon, Dušan Savić, Boško Đurovski, Stevan Stojanović, Vlada Stošić, ali i Zoran-Moka Slavnić.

Viđeni su i selektor Srbije Mladen Krstajić, potpredsednik FSS Nenad Bjeković, Ilija Petković, košarkaški trener Vlade Đurović, legendarni fudbaler Partizana Momčilo Vukotić.

Predsednik FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović, na ivici suza i drhtavim glasom, poručio je da je Šekularac bio jedinstven.

"Opraštamo se od Šekularca, virtuoza fudbala, deo bogate istorije Zvezde koju je i sam stvarao. Majstorstvo na terenu preneo je i kao trener. Mnogo je toga uradio i postigao, nemoguće je to recima opisati. Ljudi su ga voleli, navikao je Zvezdinu publiku na majstorstvo, zato i ona danas traži takve. Bio je igrač - smeker, šaljivdžja i boem, prava inspiracija mnogima", rekao je Mijailović.

PROČITAJTE JOŠ:

Boško Ðurovski u jako emotivnom izlaganju podsetio je koliki trag je ostavio Šekularac.

"Imao sam čast da me treniraš, fudbal je za tebe bio jednostavan. Zahvaljujući Šekiju smo otac i ja postali zvezdaši... U Zvezdi su bili veliki igrači, fudbalski džentlmeni, geniji, kobre, majstori, ali Šeki niko nije bio kao ti. Dribling je u fudbalu sve, a tu je bio najbolji", poručio je Ðurovski, posle čega je nastao veliki aplauz.

U čast popularnog Šekija, koji je preminuo u subotu u 82. godini, emitovan je i dokumenatarac kroz koji je prikazana njegova bogata karijera. Na licu mesta pojavili su se i članovi Vlade Srbije, predvođeni Ivicom Dačićem i Vanjom Udovičićem.