Jarinje, Crvena Zvezda
Alo!/Masanori Jošida

Generalni sekretar Fudbalskog saveza *Kosova, Erol Saljihu izjavio je danas da je fudbalska utakmica između Crvene Zvezde i Trepče zabranjena zbog osetljive političke situacije na Kosovu.

PROČITAJTE JOŠ:

U izjavi za Kosovo Onlajn je napomenuo da Fudbalski savez *Kosova nikada nije bio član Fudbalskog saveza Srbije već punopravni član Fudbaskog saveza tadašnje Jugoslavije.

Saljihu takođe tvrdi, da Srbija nikada nije održavala takmičenja na teritoriji Kosova i ocenjuje da je utakmica Crvene Zvezde i Trepče političko pitanje.

Komentarišući dopis Međunarodne fudbalske federacije da se utakmica između Crvene Zvezde i Trepče može odigrati na Kosovu, Saljihu je istakao da je FIFA uzela u obzir samo argument Srbije.

,,FIFA nije nadležna za ovaj slučaj i oni ne mogu od nas da traže da povučemo zabranu za igranje utakmice. Ne mogu nikada da nas nateraju da dozvolimo igranje utakmice na našoj teritoriji. Oni su uzeli u obzir samo argument Fudbalskog saveza Srbije”, prokomentarisao je generalni sekretar Fudbalskog saveza *Kosova.

BONUS VIDEO

Fudbaleri Zvezde pozdravljaju navijače na Jarinju