Španija - Norveška, Rodrigo
Tanjug/AP, Alberto Saiz
Španija - Norveška, Rodrigo

Tanjug/AP, Alberto Saiz

Španija - Norveška, Rodrigo, Foto: Tanjug/AP, Alberto Saiz

Subotnji program kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu protekao je bez većih iznenađenja, pošto su reprezentacije koje su važile za favorite u uvodnim mečevima odneli pobede.

PROČITAJTE JOŠ:

Reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je na domaćem terenu protiv Jermenije 2:1 golovima Radeta Krunića u 33. i Denija Miloševića u 80. minutu, a utešni pogodak za goste postigao je u trećem minutu nadoknade sa penala.Izabranici Roberta Prosinečkog tako su stigli do tri boda u grupi J koliko imaju i selekcije Grčke i Italije.

Heleni su bili bolji na gostovanju Lihtenštajnu slaveći sa 2:0, dok je istim rezultatom Italija uzela meru Finskoj.

Teže nego što se očekivalo reprezentacija Španije je slavila protiv Norveške sa 2:1. Rodrigo je već u 16. minutu doveo "crvenu furiju" u vođstvo, međutim gosti se nisu predavali pa su pogotkom napadača Bornmuta Džošue Konga u 65. stigli do izjednačenja sa penala, a na isti način je Serhio Ramos pet kasnije postavio konačan rezultat.

Španci sada imaju isto bodova kao i Švedska koja je slavila u gostima protiv Rumunije sa 2:1, odnosno Malta koja je istim rezultatom bila bolja od Farskih ostrva.

Nešto ranije Švajcarci su lagano došli do bodova na gostovanju Gruziji slaveći sa 2:0, pa imaju isto bodova u grupi koliko i Republika Irska koja je minimalnim rezultatom bila bolja od Gibraltara.